Львівський портал

На Львівщині командир взводу змушував солдатів красти пальне

Командир взводу матеріального забезпечення на Львівщині примушував своїх підлеглих красти паливо, а за відмову погрожував відправити їх на фронт. Про це Львівському порталу повідомили у Держбюро розслідувань.

Йдеться про 59-річного командира взводу матеріального забезпечення однієї з військових частин у Львівській області. За даними слідства, він змушував солдатів красти пальне, на продажі якого у середньому заробляв щомісяця по 100 тисяч грн.

Встановлено, що підрозділ фігуранта справи займався перевезенням військовослужбовців, транспортуванням боєприпасів і харчів.

Втім командир примушував підлеглих щодня зливати у каністри частину пального з автомобілів та навчав, як правильно коригувати показники пристрою, що вимірює відстань, аби не викликати підозр.

«Вкрадене пальне військовослужбовці мали зберігати за місцем проживання. Командир шукав клієнтів серед місцевих мешканців та скеровував їх до своїх підлеглих. Тим, хто відмовлявся брати участь у злочинній схемі, командир погрожував відправити у зону бойових дій», – кажуть у ДБР.

Правоохоронці також встановили, що посадовець також підробляв шляхові листи. Зокрема машини, які за документами відряджали до Києва чи інших міст, могли кілька днів стояти у лісі, а «зекономлене» таким чином пальне продавали.

За оперативними даними, щотижня командир продавав не менше 500 літрів пального.

Як уточняють у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону, військовий завдав збитків державі щонайменше на 0,5 млн грн.

Його затримали на «гарячому» під час передачі 16 800 грн за продаж 420 літрів дизпалива.

Військовому оголосили підозру за ч.4 ст.410 Кримінального кодексу України (викрадення військового майна шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану). Санкція цієї статті передбачає покарання – до 15 років тюрми.

Найближчим часом суд має обрати фігуранту запобіжний захід, вирішується питання про відсторонення його від посади.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-19 13:32:09