Львівський портал

Індія надасть гранти для Львова та сприятиме поверненню індійських студентів

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся з послом Індії Раві Шанкаром, під час чого обговорив гранти для розвитку цивільної інфраструктури, зокрема лікарень, та повернення індійських студентів до українських вишів. Про це він повідомив у власних соцмережах.

За словами Козицького, Індія готова надавати гранти для проєктів з розвитку цивільної інфраструктури, зокрема лікарень. Максимальний розмір гранту становить 1,5 мільйона доларів, а заявки на отримання фінансування можуть подавати місцеві органи влади, неурядові організації та установи. Прийматимуть їх у посольстві Індії.

Окремо обговорили ситуацію з індійськими студентами в Україні. До початку повномасштабного вторгнення їх налічувалось понад 20 тисяч, зараз лише 1500.

«Домовилися спільно шукати можливості для того, щоб повернути індійську молодь у наші заклади вищої освіти, зокрема у Львівський національний медичний університет, у якому лише впродовж останніх п’яти років до повномасштабного вторгнення навчалися понад 1100 громадян Індії», – зазначив очільник ОВА.

Крім того, в Індії планують організувати Дні України, що сприятиме зміцненню культурних зв’язків між країнами. Львів висловив готовність долучитися до цього заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Telegram/Максим Козицький

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-19 10:36:39