Львівський портал

Чотирьох військових зі Львівщини посмертно нагородили державними відзнаками

У четвер, 19 вересня, чотирьом родинам військовослужбовців зі Стрийщини, що загинули під час виконання бойових завдань, вручили посмертно державні нагороди. Про це повідомили у Стрийській держрайадміністрації.  

Відтак, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня посмертно нагороджено Степана Ілика, який народився у с. Лани-Соколівські Стрийської громади. З 2016 по 2019 рік був учасником АТО/ООС, з початком повномасштабного вторгнення добровольцем вступив у лави ЗСУ. Загинув український боєць на Луганщині 25 травня 2023р. 

Також орденом «За мужність ІІІ ступеня» посмертно нагороджено: 

  • Михайла Довгая – народився у Стрию. З квітня 2023 року служив гранатометником десантно-штурмового батальйону. Загинув захисник 7 січня 2024 року у бою поблизу Синьківки на Харківщині. 
  • Івана Подільняка – жителя с. Долішнє Моршинської громади. На захист України став із перших днів повномасштабного вторгнення. Загинув Іван 5 грудня 2023 року поблизу населеного пункту Малі Щербаки Запорізької області у боях проти російських окупантів. 
  • Ігоря Дениса – народився в с. Заплатин Стрийської громади. На захист України став у квітні 2023 року. Загинув Герой 21 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. 

«Кожна вручена сьогодні бойова відзнака – це символ нашої безмежної вдячності за подвиг українських воїнів, наших земляків, які віддали за свободу і незалежність нашої держави найцінніше – своє життя. Їхні імена навіки вписані в історію України» – зазначив голова Стрийської РВА Богдан Янко. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що 17 вересня держвідзнаками посмертно нагородили ще 16 захисників зі Львівщини.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-20 07:47:47