Львівський портал

Дубневич обурився через наслідки від затримання другого заступника на хабарі

Голова Солонківської територіальної громади Богдан Дубневич, коментуючи затримання за підозрою у хабарництві вже другого свого заступника, обурився, бо подібні випадки нівелюють роботу всього колективу сільради. Тому він публічно оголосив свій номер телефону, щоб до нього можна було звертатись на пряму. Відповідне звернення опублікувала Солонківська громада, повідомляє Львівський портал.

«Події останніх кількох тижнів зводять нанівець усі наші напрацювання за чотири роки… Певні моменти з обшуками, вилученням документів, підозрами нівелюють роботу колективу, який тут працює», – сказав Богдан Дубневич і взявся нагадувати про масштаби допомоги ЗСУ, яку надає громада.

Водночас голова ОТГ закликав представників бізнесу «ніколи не шукати дороги, щоб обійти закон». При цьому він запевнив, що ніхто з працівників сільради не дозволить собі говорити про хабарі, але разом із тим закликав усіх, зокрема й представників бізнесу, зв’язуватися з ним на пряму. Для цього Богдан Дубневич публічно оголосив свій особистий номер телефону.

«Телефонуйте, я допоможу вам у будь-якому питанні. І повірте мені, що ніхто з тих, хто тут працює, не дозволить собі відкрити рот і говорити про якесь відшкодування, якусь допомогу чи вимагання певних коштів. Я не суддя. Так, це [затримання заступника] абсолютно не тішить, але я не збираюся сам виносити вирок, для того є слідство і суд. Тому повірте: якщо суд доведе [вину], ці люди [Пущак і Жидачек] ніколи не будуть працювати тут у сільській раді», – заявив Богдан Дубневич.

«Давайте спільними зусиллями будемо боротися з неправильними справами і корупцією в тому числі. Впевнений, що ми це подолаємо і не дамо затоптувати роботу людей, які тут працюють», – додав він.

Нагадаємо, 19 вересня стало відомо про затримання на хабарі заступника голови Солонківської ОТГ Миколи Пущака. За даними слідства, посадовець вимагав 4000 доларів від підприємця за те, аби сільрада ухвалила рішення щодо поділу земельної ділянки.

А 23 серпня на хабарі затримали Андрія Жидачека – іншого заступника Богдана Дубневича. За версією правоохоронців, він вимагав гроші за сприяння з оформленням права власності на будинок і земельну ділянку.

Наприкінці 2020 року і Жидачек, який тоді був депутатом Пустомитівської міськради від «Європейської солідарності», і Пущак потрапили у скандал, коли виїхали автомобілем Mercedes Gelendwagen на ґанок багатоповерхівки у Пустомитах.

Судячи з поведінки обох депутатів, вони були у стані сп’яніння. Після інциденту «Європейська солідарність» заявила про їхнє виключення з партії. Згодом Жидачек склав мандат депутата Пустомитівської міськради, а Пущак так і залишився депутатом Солонківської сільради.

Також повідомляв Львівський портал, що в лютому 2024 року ДБР оголосило про підозру підлеглим Богдана Дубневича, які незаконно вилучили з комунальної власності Львова три земельні ділянки вартістю 2,7 млн грн, на яких міськрада планувала збудувати нову вулицю.

Брат голови Солонківської ОТГ нардеп Ярослав Дубневич ще з жовтня 2023-го оголошений у розшук через розкрадання природного газу на 2,1 млрд грн. Судити очно його не можуть, бо політик утік за кордон.

Крім того, вже під час повномасштабного вторгнення дружина голови Солонківської громади Богдана Дубневича Тетяна стала власницею 40 земельних ділянок площею більше 72 га.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-20 08:25:44