Суспільне мовлення

На Львівщині ще понад 1000 населених пунктів повністю чи частково без світла

На Львівщині ще понад 1000 населених пунктів повністю чи частково без світла. З них повністю без електроенергії залишається 718 населених пунктів, ще 314 — частково. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, зараз одночасно користуватися електроенергією та водою можуть 50% споживачів Львівської області. Перебоїв з постачанням тепла немає.

“Станом на цю годину є можливість подавати світло, воду та тепло у кожну домівку нашої області, але в енергосистемі України не вистачає потужності для цього. Це наслідок масованого ракетного удару, який ворог завдав по всій країні 23 листопада”, — пояснив Максим Козицький.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо довго нема світла, зарядити ґаджети, загрітися і випити чогось теплого можна у Пунктах Незламності, які розгорнули у всіх районах області. Їхні адреси повідомляють органи місцевого самоврядування. Також оголошення з адресами вивішують у населених пунктах.

Що відомо

  • У Львівській онлайн-карті з закладами, що мають генератори та укриття, вже 225 локацій.
  • Під час повітряної тривоги 23 листопада Росія вдарила двома ракетами по електропідстанції у Львівській області. Внаслідок цього три райони на Львівщині були повністю знеструмлені.
  • На Львівщині розгорнули 45 пунктів незламності. У них є вода, тепло, гарячі напої, мобільний зв’язок та інтернет.
  • Станом на ранок 24 листопада через аварійні відключення 50% споживачів у Львові не мають електропостачання. Через це точково призупинено подачу тепла та гарячого водопостачання.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин