Суспільне мовлення

На Львівщині шахраї виманювали дані карток під виглядом допомоги від держави та благодійних фондів

У Львові судитимуть чотирьох людей, які організували шахрайську схему. Підозрювані масово розсилали СМС із інформацією про допомогу від держави. А потім використовували дані карток для онлайн-банкінгу. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними Кіберполіції, учасники схеми створювали фішингові сайти, інтерфейс яких був схожий з сайтами для оформлення соціальних виплат. Після цього вони масово розсилали смс з інформацією про допомогу від держави чи різних фондів, в тому числі для переселенців. І додавали в повідомлення посилання на фейкові сайти. Там люди вводили свої справжні дані для доступу до онлайн-банкінгу. Таким чином шахраї отримували доступ до банківських рахунків і привласнювали гроші.

Правоохоронці заблокували роботу фішингових сайтів. Також учасникам схеми повідомили про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України: шахрайство, створення злочинної організації, несанкціоноване втручання в інформаційні системи та створення шкідливих програм. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Наразі всі фігуранти справи перебувають під вартою. Суд наклав арешт на їх майно.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вимагали хабар від працівників благодійного фонду: на Львівщині затримали поліцейських


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин