Суспільне мовлення

На Львівщині СБУ закликає власників вебкамер припинити онлайн-трансляції вулиць

Спецслужбівці закликають власників вуличних веб-камер на Львівщині припинити онлайн-трансляції, а мешканців — повідомляти про такі факти в чат-бот СБУ. Про те, чому це важливо, під час брифінгу розповіла речниця Управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

Речниця СБУ наголошує, запис інформації дозволений, натомість транслювати відео на сайтах чи в соцмережах не можна. Адже РФ може отримати необхідну інформацію в режимі реального часу через стрімінгові платформи або шляхом хакерського зламу.

“Автоматична відеофіксація обстановки насамперед, яка знаходиться довкола житлових та соціальних споруд, дорожньо-транспортних, промислових, торговельних, оборонних, енергетичних та об’єктів критичної інфраструктури заборонена для поширення. Для чого це потрібно? Насамперед, щоб Росія не могла в реальному часі спостерігати за ситуацією, яка відбувається в нашій державі. Адже РФ використовує вразливість сучасних вебкамер і для того, щоб здійснювати ракетні обстріли по Україні і корегувати їх”, — каже Роксолана Яворська.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У СБУ нагадують, що на час дії воєнного стану в Україні заборонено поширювати інформацію щодо діяльності Сил оборони та про наслідки російських обстрілів. Це карається ув’язненням терміном на 12 років.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин