Суспільне мовлення

На Львівщині продадуть найдорожче підприємство області – ювелірний завод

В Україні стартувала нова хвиля приватизації. На Львівщині для продажу готові близько 30 об’єктів. Найдорожчим є Львівський ювелірний завод. Сьогодні, 27 вересня, відбулась презентація та екскурсія для зацікавлених людей і потенційних покупців.

Марія Антонишин працює на Львівському ювелірному заводі 42 роки. Жінка шліфує та монтує ювелірні вироби.

“Люди залишаться без роботи, якщо продадуть завод, ще декому багато до пенсії. Я вже пенсіонер, то мені може трошки легше, але багато молодих людей. Молоді спеціалісти залишаться без роботи”, – каже Марія Антонишин.

Працівниця Львівського ювелірного заводу Марія Антонишин. Суспільне Львів

На заводі працюють 92 людини. Територія має площу понад 12 тисяч квадратних метрів. При цьому для виробництва треба близько 2 тисяч квадратних метрів території. 10 років тому пробірна служба наклала на підприємство штраф у розмірі 30 мільйонів.

“Вищий адміністративний суд Києва виніс нам, що ми винні ці гроші, хоча ми до цих пір вважаємо, що ми не винні. І так кожен рік ми просто подовжуємо виконання сплати боргу, тому що ми не можемо сплатити ці 30 мільйонів на пустому місці. Так ми зараз працюємо, ми продаємо продукцію, за минулий рік ми на 17 мільйонів продали”, – каже керівник заводу Роман Мончин.

На Львівщині продадуть найдорожче підприємство області – ювелірний завод

На заводі працюють 92 людини. Суспільне Львів

Ювелірний завод – один із найдорожчих державних об’єктів на Львівщині, які планують продати. Стартова ціна 144 мільйони. Також новий власник має оплатити штраф.

“Ми продаємо єдиний майновий комплекс: ще є магазин на Шота Руставелі, і ще є відпочинковий майданчик у Мостиському районі. Тобто це продається майновий комплекс з будівлями, правами і обов’язками, зобов’язаннями і активами всього підприємства”, – каже начальник регіонального відділення фонду Держмайна Владислав Калинець.

Для майбутнього власника є умова щодо збереження робочих місць і виплати зарплати працівникам упродовж року. Продаж заводу відбуватиметься 20 жовтня через систему “Prozorro”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині продають “Дашавський завод композиційних матеріалів”


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин