Суспільне мовлення

На Львівщині правоохоронці вдруге затримали закарпатця, який переправляв ухилянтів за кордон

На Львівщині правоохоронці вдруге затримали 63-річного чоловіка за підозрою в переправленні ухилянтів за кордон. У серпні суд обрав закарпатцю запобіжний захід — арешт з правом внесення застави. Після сплати грошей чоловік продовжив нелегальну діяльність. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівщини.

Як встановили слідчі під час досудового розслідування, 63-річний чоловік організував канал переправлення військовозобов’язаних в Польщу. Підозрюваний виготовляв для “клієнтів” комплекти підроблених документів, які давали їм можливість виїжджати за кордон під час війни. Свої послуги він оцінив у 2-3 тисячі доларів США.

У серпні 2022 року закарпатця затримали. Його дії кваліфікували за ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через держкордон України) ККУ. Тоді суд обрав чоловікові запобіжний захід — арешт з правом внесення застави у розмірі 500 тисяч гривень. Чоловік вніс заставу та повернувся додому.

“За якийсь час оперативники встановили, що чоловік знову взявся за старе – за таку саму винагороду виготовляє “клієнтам” фіктивні тимчасові посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби, що є підставою для перетину державного кордону України”, — йдеться у повідомленні.

Учора, 3 листопада під час обшуків у помешканні чоловіка слідчі знайшли та вилучили комплекти підроблених документів та інші речові докази. Наразі правоохоронці вирішують питання про повідомлення закарпатцю про підозру у вчиненні нових злочинів за статтею 332 ККУ. Чоловікові загрожує покарання — ув’язнення на строк до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Також вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Як повідомляють правоохоронці, цього разу — без можливості внесення застави.

Читайте також

Підробка документів: у Львові затримали голову БФ та місцевого жителя

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У пункті пропуску “Шегині” чоловік намагався дати хабар прикордонникам


Джерело: Суспільне мовлення України