Суспільне мовлення

На Львівщині попрощаються із пластуном та бійцем ССО Дмитром Пащуком

У середу, 15 березня, у селі Хлівчани поховають військового Сил спеціальних операцій, пластуна та співзасновника куреня “Карпатські Орли” Дмитра Пащука. Чоловік загинув під час виконання бойового завдання на Херсонщині. Про це на Facebook-сторінці повідомила його наречена Гануся Дідула.

Дмитро Пащук загинув у неділю, 12 березня.

“Сьогодні о 16:30 під час бойового завдання загинув мій коханий і наречений Дмитро Пащук. Пряме поранення дроном-камікадзе у Херсоні. Прошу про молитву за Дмитруська, за його рідних, близьких і побратимів”, — йдеться у повідомленні.

За даними “Пласту”, Дмитро із псевдо “Гармаш” народився у селі Хлівчани. Пластову присягу юнак склав навесні 2011 року біля меморіалу Українських Січових Стрільців на горі Маківка. Пізніше здобув ступінь розвідувача. Дмитро Пащук став співзасновником 109 юнацького куреня ім. Я. Горошка в станиці Львів. Пройшов кілька таборів: “Легіон” та “Лісова школа”. А невдовзі став співзасновником підготовчого куреня УСП “Карпатські орли” в Україні.

“Справедливий, чесний, розсудливий та братерський — таким ми запам’ятаємо Дмитра. Кожен, хто знав його хоч трошки, погодиться, що “Гармаш” — неймовірно світла людина. Людина, яка мала багато цікавих ідей, а також неабияку енергію, щоб втілювати їх в життя. “Гармаш” боронив рідну землю з перших днів повномасштабного вторгнення та віддав життя за краще майбутнє українського народу. Мусимо бути достойними нашого пластового побратима та вдячними за його геройський чин. Тихо спи, без тривог, друже “Гармаш””, — повідомляють на Facebook-сторінці пластового куреня “Карпатські Орли”.

Чоловік був активним учасником Революції Гідності. У 2016 році на кілька років виїхав до Франції та служив у Французькому легіоні. Після повернення до Львова займався підприємницькою діяльністю. Коли почалася повномасштабна війна, Дмитро Пащук у перші ж дні зголосився до Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Побратими дали військовому позивний “Француз”.

Дмитро Пащук разом з побратимом Романом Лозинським після звільнення Херсону. Facebook/Роман Лозинський

“Я пам’ятаю, як третього дня війни “Курка” сказав, шо з нами буде чувак з Французького Легіону. Тоді я уявив кремезного, лисого головоріза, а приїхав волохатий і усміхнений Ти. Твої пластунські друзяки називали тебе “Гармашом”, але ми не могли собі дозволити типу з Легіону не назвати “Французом”. Ти багато усміхався і любив життя. Ти був з тих, кого я при зустрічі обіймав, а не тиснув руку. Ти був неймовірно живим, бо мав жити за двох, коли загинув наш “Курка”. Мав повернутися і відкрити новий заклад. Ти мав прожити війну, бо Ти був хорошим не лише в полі бою. Був Воїном Світла…”, — каже захисник Ігор Шолтис.

Завтра, 14 березня, о 19:30 розпочнеться Парастас у церкві Михаїла у Львові. У середу, 15 березня, об 11:00 відбудеться прощання з Дмитром Пащуком у церкві Різдва Пресвятої Богородиці у селі Хлівчани. Поховають військового у рідному селі. Рідні закликають усіх, хто хоче віддати шану захисникові, не купувати вінків та штучних квітів.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Колискова над труною сина. Мама Героя Артема Димида про життя і смерть хлопця


Джерело: Суспільне мовлення України