Суспільне мовлення

На Львівщині понад 50 населених пунктів частково або повністю знеструмлені

На Львівщині через сильний вітер понад 50 населених пунктів частково або повністю залишилися без електроенергії. Про це повідомили у пресслужбі “Львівобленерго”.

“Через вітер гілки дерев з-за меж охоронних зон ліній потрапляють на електропроводи і спричиняють знеструмлення. Так, станом на 10:00 сьогодні внаслідок негоди без електроенергії 27 населених пунктів повністю та 30 частково у різних районах області”, — повідомили у “Львівобленерго”.

Відновлюють електропостачання 22 бригади “Львівобленерго”. Це 94 працівники та 33 одиниці техніки.

“Аби вберегти себе та близьких під час негоди, зачиніть всі двері та вікна в помешканні; на вулиці тримайтеся подалі від ліній електропередачі, дерев, рекламних щитів та інших металевих конструкцій; не паркуйте транспорт під деревами або високими конструкціями”, — додали у “Львівобленерго”.

У “Львівобленерго” також закликають мешканців області повідомляти про пошкоджені мережі за номером 0-800-30-15-68 (цілодобово, безкоштовно) або на інші номери кол-центру: 067-333-15-68, 050-460-15-68, 093-170-15-68, (032) 290-75-68.

Побачивши обірвані мережі, не наближайтесь до місця обриву електропередачі на відстань менше восьми метрів, адже в іншому випадку можна отримати смертельний удар електрострумом.

Відходити з небезпечної зони потрібно “гусячим кроком” — зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками. Організуйте охорону місця обриву проводу, щоб туди ніхто не потрапив, до приїзду оперативно-виїзної бригади “Львівобленерго”.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині оголосили штормове попередження 21 лютого через сильний вітер


Джерело: Суспільне мовлення України