Суспільне мовлення

На Львівщині підприємці привласнили понад 800 тис грн на будівництві туристичної інфраструктури

На Львівщині судитимуть директора та головного інженера товариства. За даними слідчих, вони привласнили 800 тисяч гривень з бюджету під час облаштування туристичної інфраструктури в області.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, у 2021 році Львівська ОДА та приватне підприємство уклали договір на будівництво туристичної інфраструктури на території Львівщини. Мова йде про роботи на об’єкті “ВелоБескиди”. Компанія мала облаштувати велосипедні та пішохідно-трекінгові маршрути, спортивні велотраси та оглядову вежу.

“В подальшому, з метою заволодіння бюджетними грошима підрядник надав підроблені акти виконаних робіт та довідки про їх вартість. В останніх були зазначені роботи, які в повному обсязі не були виконані. Відповідальним за організацію робіт на об’єкті був головний інженер товариства”, — йдеться у повідомленні.

На підставі підроблених документів їм з бюджету перерахували понад 800 тис грн.

Прокурори скерували до суду обвинувальні акти стосовно директора та головного інженера товариства. Їм інкримінують заволодіння бюджетними грошима та службове підроблення за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, в межах кримінального провадження скерували до суду позов про стягнення з обвинувачених завданих збитків. Також суд наклав арешт на їх майно.


Джерело: Суспільне мовлення України