Суспільне мовлення

На Львівщині перевіряють бази відпочинку перед початком сезону

На Львівщині оглядають бази відпочинку, де є прокат малих суден: човнів та катамаранів. Як повідомила Суспільному керівниця обласного департаменту транспорту та зв’язку Ірина Мандрик, офіційно прокат малих суден відновлять вперше за два роки.

На одній із баз відпочинку Львівщини передбачений прокат човнів та катамаранів. Там готуються до відкриття сезону.

“Все має відповідати правилам безпеки, тому що ми приймаємо людей і ми за них відповідаємо. Ми хочемо бути впевнені, що люди приїхали, відпочили, оздоровилися і безпечно поїхали додому”, — каже керівник Яворівського Національного природного парку Сергій Маруняк.

Фото: Суспільне Львів

Аби розпочати роботу прокату таких суден, база має пройти спеціальний огляд, каже головний спеціаліст обласного департаменту транспорту та зв’язку Богдан Семків. Фахівці перевіряють самі човни та всю інфраструктуру для рятувальників.

“Дивимось на наявність рятівних засобів, рятівного посту, рятівного човна”, — каже головний спеціаліст обласного департаменту транспорту та зв’язку Богдан Семків.

На Львівщині цьогоріч прокат малих суден офіційно відкриють вперше із 2020 року. До цього були карантинні обмеження, а опісля — повномасштабне вторгнення.

“Задля безпеки ми провели оперативний огляд. Прокатний пункт може працювати тільки після наявності акту огляду. Отримують позитивний акт огляду про допущення і починають працювати”, — говорить керівниця обласного департаменту та зв’язку Ірина Мандрик.

На Львівщині рятувальники оглядають бази відпочинку перед початком сезону

Фото: Суспільне Львів

За словами Ірини Мандрик, база, яку перевірили, тепер може офіційно почати сезон прокату човнів та катамаранів, адже огляд пройшов успішно. Загалом, за даними обласного департаменту транспорту та зв’язку, офіційно на Львівщині зареєстровані 18 відпочинкових баз, на яких функціонують пункти прокату водного транспорту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин