Суспільне мовлення

На Львівщині патрульна поліція обстежила стан доріг: результати перевірки

На Львівщині патрульні поліцейські перевірили стан асфальтного покриття автодоріг, вулиць населених пунктів і залізничних переїздів. Виявлені недоліки патрульні зафіксували в актах огляду та видали вимоги відповідальним за утримання автомобільних доріг. Вони мають усунути недоліки. Про це Суспільному повідомив патрульний поліцейський Дмитро Григораш.

Водії Львівщини кажуть, на дорогах області є вибоїни.

“Місцями є ями, Краковець є, ну на Шегинях останнім часом теж сиплеться дорога, але бачу вже відновлюють, працюють” – каже водій Олег Шкобрач.

Патрульні вимірюють вибоїну на автодорозі Львів-Шегині. Суспільне Львів

Інспекцію доріг почали з траси Львів-Краковець. Перевіряють глибину та довжину вибоїн. Після замірів патрульні складають постанову про адміністративне правопорушення – це штраф 1020 грн. Та зобов’язують відповідальних за ці шляхи усунути недоліки. Наступною проінспектували трасу Львів-Шегині. Це остання дорога, яку цього року обстежують патрульні.

“Ми обстежували міжнародні дороги, територіальні, національні, всі, які є на Львівщині. Найчастішими правопорушенням є вибоїни на проїзній частині, занижені, зруйновані узбіччя в деяких місцях відсутня взагалі розмітка, в деяких – затерта”, – каже патрульний поліцейський Дмитро Григораш.

На Львівщині Патрульна поліція перевірила стан доріг

Узбіччя на автодорозі Львів – Краковець. Суспільне Львів

Неглибокі ями дорожники повинні залатати протягом 30 днів, великі та аварійні вибоїни – за 10 днів. Окрім доріг, перевірили знаки, освітлення та тротуари. У Службі автомобільних доріг кажуть, виявлені патрульними недоліки вже почали ремонтувати.

“Цього року не був введений температурний режим. У зв’язку з збройною агресією Львівщина стала областю через яку проходить стратегічні вантажі, які повинні без затримки проїжджати”, – каже провідний інженер служби автомобільних доріг Роман Калита.

Ями обіцяють відремонтувати до кінця тижня. Після повного огляду доріг, вулиць та залізничних переїздів на Львівщині патрульні склали 20 адмінпротоколів. Наступну перевірку проведуть навесні.

Читайте також

На Львівщині завершують облаштування ділянки дороги до нового пункту пропуску “Нижанковичі – Мальховіце”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині патрульні з радарами TruCAM працюватимуть ще на трьох ділянках


Джерело: Суспільне мовлення України