Суспільне мовлення

На Львівщині оголосили вирок чоловіку за зберігання зброї та прапор з символікою СРСР на балконі

У Червонограді засудили прихильника РФ, який зберігав зброю, поліцейську форму, комуністичну та проросійську символіку. Він проведе 5 років у тюрмі. Про це повідомили у Telegram-каналі Львівської обласної прокуратури.

Як довели прокурори в залі суду, у лютому 2022 року, перед початком повномасштабного вторгнення РФ, червоноградець вивісив на балконі квартири червоний стяг із зображенням серпа, молота та п’ятикутної зірки.

Під час обшуків у квартирі та гаражі чоловіка правоохоронці знайшли поліцейську форму, “коктейлі Молотова”, обріз рушниці, незареєстровану мисливську зброю, патрони до гладкоствольної та нарізної бойової зброї. А також ножі, кайданки та електрошокер. Та іншу комуністичну та російську символіку, антиукраїнські листівки й літературу на підтримку “русского мира”.

У вересні 2022 року джерела у правоохоронних органах повідомили Суспільному, що ймовірно чоловік планував диверсії на території області.

Суд визнав чоловіка винним у незаконному придбанні, зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів, а також публічному використанні символіки комуністичного режиму. Його засудили до 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Допоки вирок набуде законної сили, червоноградець буде перебувати під вартою.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Стяг СРСР, зброя та коктейлі Молотова. На Львівщині судитимуть прихильника “русского мира”


Джерело: Суспільне мовлення України