Суспільне мовлення

На Львівщині колишній засуджений організував канал незаконного переправлення за кордон — СБУ

На Львівщині СБУ блокувала ще один канал незаконного виїзду за кордон. За даними слідчих, нелегальні перевезення організував 47-річний чоловік, який раніше мав проблеми із законом.

Про це повідомили на Facebook-сторінці СБУ у Львівській області.

Слідчі встановили, що до схеми чоловік залучив ще трьох посібників. Разом вони забезпечували незаконний виїзд за межі України людям призовного віку.

“Для цього ділки створили фіктивну фірму, яка нібито надавала послуги міжнародних перевезень. А потенційних втікачів оформляли на роботу під виглядом водіїв далекобійників з метою їх подальшого незаконного виїзду за кордон”, — йдеться у повідомлення.

Свої “послуги” вони оцінювали від 3500 до 6000 євро. Ціна залежала від терміновості виїзду.

Організатора незаконної схеми правоохоронці затримали “на гарячому” під час одержання авансу — 1000 Євро.

“Під час обшуку у зловмисника було виявлено й інші кошти в іноземній валюті походження яких встановлюється”, — повідомили у СБУ.

Організатора незаконної схеми затримали під час одержання частини грошей. Фото: СБУ у Львівській області

Затриманому одразу повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомила Суспільному речниця СБУ у Львівській області Роксолана Яворська, організатор незаконного перевезення — чоловік із Дрогобича, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за розбій. Він відбув покарання у в’язниці — понад шість років.


Джерело: Суспільне мовлення України