Суспільне мовлення

На Львівщині головам громад доручили проаналізувати оголошені закупівлі

На Львівщині голови громад повинні проаналізувати оголошені закупівлі на предмет їхньої доцільності і пріоритетності. Таке доручення скерував начальник Львівської обласної державної адміністрації.

Про це 25 вересня повідомив керівник ЛОДА Максим Козицький.

За його словами, відповідне доручення він скерував у п’ятницю, 22 вересня.

“До 29 вересня голови громад Львівщини повинні провести аналіз вже оголошених закупівель та тих, які планують здійснити цього року (незалежно від методів закупівель) на предмет доцільності таких закупівель і їхньої пріоритетності”, — повідомив Максим Козицький.

Він додав, що голови громад також мають розглянути питання про “скасування закупівель з низьким ступенем пріоритетності”.

Цьому рішенню начальника Львівської ОВА передували три мітинги ініціативи “Спочатку дрони, потім стадіони”. Львів’яни збиралися перед стінами Львівської ОВА щоп’ятниці.

Минулого тижня, 22 вересня, у Львові відбувся третій мітинг ініціативи “Спочатку дрони, потім стадіони”. Про це у Facebook повідомив волонтер Святослав Літинський.

За його словами, мітинг був зареєстрований офіційно. Учасники підписали звернення до начальника Львівської ОВА Максима Козицького із закликом переглянути некритичні тендери та попросити громади, аби вони переглянули їх. Також підписали звернення про пріоритезацію витрат по всій державі до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Святослав Літинський також додав, що учасники мітингу отримали інформацію про те, що начальник ЛОВА ухвалив рішення переглянути всі некритичні тендери ЛОВА та “подивитися на тендери громад та говорити з ними”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наступний мітинг “Спочатку дрони, потім стадіони” запланували на п’ятницю, 29 вересня.


Джерело: Суспільне мовлення України