Суспільне мовлення

На Львівщині до 13 років в’язниці засудили колаборанта з Донеччини

За матеріалами Служби безпеки України у Львівській області засудили колаборанта з Донеччини. Суд призначив чоловіку 13 років тюрми. Про це повідомили на сайті Служби безпеки України.

“Служба безпеки України зібрала потужну доказову базу на ще одного поплічника РФ, який після співпраці з ворогом у Донецькій області втік з регіону і хотів уникнути правосуддя”, — повідомили в Службі безпеки України.

На початку повномасштабного вторгнення Росії він передавав росіянам локації Сил оборони на Лиманському напрямку.

“Отриману розвідінформацію він передавав через “зв’язкового” — бойовика терористичної організації “ДНР”, який перебував на тимчасово захопленій частині регіону. Для комунікації використовували російські соцмережі і месенджери”, — додали в Службі безпеки України.

За даними спецслужби, після звільнення регіону їхній інформатор вирішив втекти на Львівщину, де переховувався як переселенець. Також донеччанин хотів відновити контакти з росіянами, щоб передавати дані з Заходу України.

Чоловіка затримали наприкінці грудня 2022 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На підставі зібраних доказів суд визнав чоловіка винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).


Джерело: Суспільне мовлення України