Суспільне мовлення

На Львівщині діти миють машини, аби допомогти ЗСУ

У селі Задвір’я, що на Львівщині, місцеві діти організували збір грошей для військових. Школярі миють машини та співають патріотичних пісень. Усі зароблені гроші віддають місцевим волонтерам.

У селі Задвір’я біля блокпосту діти чекають, поки проїжджатиме автівка. Організували збір грошей для військових спершу двоє місцевих хлопців – 11-річні мешканці села Задвір’я Володимир та Андрій.

“Виникла ідея в мене і ще в одного друга. Ми спершу хотіли просто постояти на блокпості і “паляниця” питати. І виникла така ідея – збирати гроші на ЗСУ. І почали протирати фари”, – каже співорганізатор збору Володимир Кравчук.

“Ми здалека бачимо і мусимо всі разом стояти, і спиняти авто. Дехто говорить: “Слава Україні”, хтось – збирає гроші для ЗСУ, інші – миють фари”, – каже співорганізатор збору Андрій Цибульський.

На Львівщині діти миють машини, аби допомогти ЗСУ. Суспільне Львів

За словами мами Володимира, діти самі захотіли допомагати ЗСУ.

“На війні дуже багато з нашого села хлопців. Нашого старшого сина хресний тато, мій брат, на війні”, – каже мама Володимира Ганна.

Згодом до ініціативи долучились і інші діти. Кожен у команді має своє завдання. Бо окрім миття машин, водіям співають патріотичних пісень.

“То кожен з нас має так чинити, тоді ми є непереможні. То є велика допомога нашим Збройним силам. Велике спасибі дітям”, – каже водій Василь Миго.

На Львівщині діти миють машини, аби допомогти ЗСУ

На Львівщині діти миють машини, аби допомогти ЗСУ. Суспільне Львів

Усі гроші діти віддають місцевим волонтерам. Вже заробили понад 23 тисячі гривень.

“Є волонтерка, яка займається тим, вона потім ті всі гроші направляє куди потрібно. Є багато хлопців з нашого села, які служать, захищають зараз нас. Вони дають заявку, просять, що їм потрібно і за ті гроші, які збирають і діти, і дорослі, закупляють все, що їм потрібно: амуніцію, взуття, бронежилети”, – каже староста Задвір’янського округу Едуард Марциняк.

Так волонтерять діти понад два тижні. Надалі збиратимуть гроші для військових у вільний від навчання та домашніх завдань час.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

П’ятирічна волонтерка з Кривого Рогу увійшла у Національний реєстр рекордів за концерт у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України