Суспільне мовлення

На Львівщині аварійні відключення електроенергії охоплюють більшість споживачів: що відомо

На Львівщині діють аварійні відключення електроенергії, які охоплюють більшість споживачів. Елетроенергію не відключають для об’єктів критичної інфраструктури, водночас деякі об’єкти з переліку критичної інфраструктури виключили. Про це повідомили у “Львівобленерго”.

“На цей час в Україні не вдалося стабілізувати ситуацію з дефіцитом потужності, тому на Львівщині продовжуються аварійні відключення відповідно до обсягів, які визначені розпорядженнями “Укренерго”, — повідомили у “Львівобленерго”.

Сьогодні, 28 листопада, на Львівщині не діють графіки відключень. Із переліку об’єктів критичної інфраструктури виключили поліклініки, котельні, станції зв’язку, установи юстиції та правоохоронні органи тощо.

“Орієнтовно разова відсутність електроенергії складатиме 8 годин, далі протягом чотирьох годин світло буде. Після цього знову очікується відключення на вісім годин”, — зазначили у “Львівобленерго”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також мешканців області закликають економно використовувати електроенергію та лише для найнеобхідніших потреб. Зокрема просять не вмикати духовки, порохотяги, бойлери, пусодомийні машини та інші прилади, що споживають багато електроенергії.

Що відомо

  • У Львівській онлайн-карті з закладами, що мають генератори та укриття, вже 225 локацій.
  • Під час повітряної тривоги 23 листопада Росія вдарила двома ракетами по електропідстанції у Львівській області. Внаслідок цього три райони на Львівщині були повністю знеструмлені.
  • На Львівщині розгорнули 45 пунктів незламності. У них є вода, тепло, гарячі напої, мобільний зв’язок та інтернет.
  • Станом на ранок 24 листопада через аварійні відключення 50% споживачів у Львові не мали електропостачання. Через це точково призупинено подачу тепла та гарячого водопостачання.
  • 26 листопада на Львівщині понад 1500 населених пунктів частково чи повністю були знеструмлені. А 27 листопада їхня кількість знизилася до 1032 пунктів.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин