Суспільне мовлення

На Львівщині 25 жовтня прощаються із п’ятьма захисниками

Сьогодні, 25 жовтня, на Львівщині прощаються із п’ятьма військовими. Сергій Новосад, Роман Коркішко, Олександр Поліщук, Назарій Кравчук та Антон Краєвський загинули, захищаючи Україну.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Сергій Новосад — житель міста Броди Золочівського району. Воїн був командиром вертольота вертолітної ескадрильї військової частини. Чоловік загинув 20 жовтня 2023 року при виконанні бойового завдання на Донецькому напрямку. У захисника залишилася дружина, син та батьки. Поховали військовослужбовця на міському центральному кладовищі у Бродах.

Сергій Новосад. Львівська ОВА

Роман Коркішко — уродженець села Доброгостів Трускавецької громади. На початку повномасштабної війни чоловік вступив до лав Нацгвардії. Роман був помічником мінометника. Військовий загинув 9 серпня під час виконання бойового завдання поблизу Роботиного Запорізької області. У воїна залишилась дружина, брат і мама. Похорон захисника відбувся у рідному селі.

Роман Коркішко

Роман Коркішко. Львівська ОВА

Олександр Поліщук — житель міста Сокаль. Захисник служив механіком-водієм третього штурмового відділення у військовій частині А-4010. Військовий загинув 20 жовтня в районі села Іванівське Донецької області внаслідок мінометного обстрілу. Олександра Поліщука поховали на Алеї Слави у Сокалі.

Олександр Поліщук

Олександр Поліщук. Львівська ОВА

Назарій Кравчук — львів’янин. Із початком повномасштабного вторгнення став до лав 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. Після навчань виконував бойові завдання на території Харківської та Луганської областей. У воїна залишилися батьки, бабуся, брат із дружиною, племінник, тітка та хрещені батьки.

Назарій Кравчук

Назарій Кравчук. Львівська ОВА

Антон Краєвський зі Львова у 1987 році вступив на службу на посаду стрільця до військової частини. Із початком повномасштабного вторгнення РФ чоловік став на захист України. Після проходження навчань за кордоном військовий виконував бойові завдання на південному напрямку у складі аеромобільного батальйону 80 окремої десантно-штурмової бригади. У воїна залишилися зведений брат із родиною, кума і хрещена донька з сімʼєю.

Антон Краєвський

Антон Краєвський. Львівська ОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Назарія Кравчука та Антона Краєвського поховали на Личаківському кладовищі.


Джерело: Суспільне мовлення України