Суспільне мовлення

На Львівщині 21 листопада застосовуватимуть планові відключення електроенергії

Завтра, 21 листопада, за розпорядженням НЕК “Укренерго” у всіх регіонах України застосовуватимуть планові відключення електроенергії. Про це повідомили на Facebook-сторінці НЕК “Укренерго”.

Планові відключення застосують з 00:00 до 24:00.

“Протягом вихідних днів нам вдалося дещо пом’якшити обмеження споживання, незважаючи на різке похолодання. На понеділок, 21 листопада, додаткові аварійні відключення також не прогнозуються”, — йдеться у повідомленні.

Дізнатись, до якої групи ви належите та графік відключень можна на сайті “Львівобленерго”.

“Станом на зараз область заживлена за тимчасовою схемою. Відповідно, система не може витримати довоєнного навантаження”, — повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За словами Максима Козицького, щоб відновити все енергетичне обладнання, яке постраждало від обстрілів, потрібно близько року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Справа не лише у вартості, треба ще й довго чекати, щоб його (Обладнання, — Ред.) виготовили”, — написав Максим Козицький.

Що відомо

  • Під час ракетного обстрілу 15 листопада російські ракети влучили у три об’єкти критичної інфраструктури на Львівщині. Два з них вже раніше піддавалися ракетним ударам. Об‘єкти зазнали критичних ушкоджень. Про це повідомив начальник ОВА Максим Козицький. Під час атаки на Львівщину загалом прилетіло понад 10 ракет.
  • Внаслідок ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі близько 700 тисяч абонентів Львівщини були без електропостачання. Одна людина отримала поранення і у важкому стані була госпіталізована. Чоловіка прооперували, його стан стабільний.
  • Ввечері, 15 листопада, у Львові після ракетних ударів без електроенергії залишалося 80% міста. Станом на 21:00 лише половина мешканців мала воду, а централізоване опалення було відсутнє. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
  • Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що станом на 13:00 16 листопада у місті є вода, опалення та більшість мешканців отримує електроенергію.
  • 17 листопада у “Львівобленерго” повідомили, що на Львівщині застосовують екстрені відключення електроенергії
  • 19 листопада начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що на Львівщині застосовуватимуть планові відключення світла.


Джерело: Суспільне мовлення України