Суспільне мовлення

На Львівщині 17 серпня прощаються із двома захисниками

На Львівщині сьогодні, 17 серпня, прощаються із двома захисниками України. Чоловіки загинули на війні з Росією.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Андрій Онішко (“Вікінг”) народився у Донецьку. Здобув освіту у Донецькому державному університеті внутрішніх справ (тоді — Інститут). Під час навчання пройшов спеціальну підготовку на військовій кафедрі. Протягом останнього періоду працював маркетинговим директором IT-компанії.

Військовий Андрій Онішко (“Вікінг”). Фото: Львівська ОВА

Із початком агресії Росії разом із сім’єю переїхав до Львова.

“Активно займався бодібілдингом та пауерліфтингом, був кандидатом у майстри спорту України, брав участь у численних національних та міжнародних змаганнях”, — розповіли у пресслужбі Львівської міської ради.

Після повномасштабного вторгнення РФ вирішив захищати Україну, але чоловіку відмовляли чотири рази. Згодом йому вдалося вступити до Національної гвардії України. Спершу виконував завдання у 2-й окремій Галицькій бригаді Західного оперативно-територіального об’єднання НГУ. Згодом вступив до 14-ї бригади оперативного призначення імені Івана Богуна (колишній спецпідрозділ “Ягуар”).

“Був надзвичайно авторитетним, завжди допомагав товаришам, навчав новобранців і підвищував рівень готовності побратимів”, — повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Під час проходження служби був нагороджений відомчими відзнаками, зокрема, нагрудним знаком Національної гвардії України “За доблесну службу”. Виконуючи бойове завдання, власним тілом прикрив побратимів від вибухової хвилі та загинув 13 серпня 2023 року внаслідок отриманих поранень. За словами родини, він жив як вікінг і загинув як вікінг — зі зброєю в руках, захищаючи свою сім’ю.

У чоловіка залишилися 16-річна донька та дружина. Військового поховають на Личаківському кладовищі.

На Львівщині 17 серпня прощаються із двома захисниками

Військовий медик Андрій Костишин. Фото: Львівська ОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Андрій Костишин із села Стара Ропа Старосамбірської територіальної громади. Був мобілізований в травні 2023 року. Сержант, служив фельдшером медичного пункту військової частини. Загинув під час виконання бойового завдання 13 серпня 2023 року в районі населеного пункту Сіверськ Бахмутського району Донецької області. У чоловіка залишились дружина та двоє дітей.


Джерело: Суспільне мовлення України