Суспільне мовлення

На Івано-Франківщині з отруєнням госпіталізували дев’ятьох туристів з Львівщини. Серед них є діти

У Яремчі, що на Івано-Франківщині, отруїлися дев’ять туристів з Львівщини. Їх госпіталізували в Яремчанську центральну міську лікарню. Серед пацієнтів — семеро дітей віком до 17 років. Їхній стан — середньої важкості, пишуть на Facebook-сторінці обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

“Інформуємо про те, що 6 липня зареєстрували груповий осередок харчової токсикоінфекції у приватній садибі міста Яремче Івано-Франківської області”, — йдеться у дописі.

Лікарі попередньо діагностували у дев’ятьох туристів харчову токсикоінфекцію. З них — двоє дітей віком до 15 років, п’ятеро мандрівників віком від 15 до 17 років та двоє дорослих.

“Під час епідеміологічного розслідування медики встановили, що 15 туристів, з них — 12 дітей, власним транспортом приїхали з Львівської області у Яремче 4 липня та заселилися у приватний котедж. Готували страви самостійно з продуктів привезених з собою та закуплених в торговельній мережі міста”, — пишуть у центрі контролю.

Станом на 18:00 6 липня спеціалісти обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ продовжують епідрозслідування спалаху отруєння.

Рекомендації щодо профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь:

  • не вживати їжу і напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності;
  • зберігати харчі згідно з інструкцією та встановленого терміну;
  • не купувати харчі на стихійних ринках або з рук у людей;
  • не готувати страви із запасом; приготовані страви бажано вживати відразу, а у разі повторного споживання, вони мають проходити вторинну термічну обробку;
  • зберігання приготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2 години;
  • не брати у дорогу харчі, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!


Джерело: Суспільне мовлення України