Суспільне мовлення

На Дрогобиччині прийняли понад 20 тисяч переселенців: для нових ВПО готують приміщення

У Дрогобичі, що на Львівщині, збільшилась кількість переселенців. Там для нових ВПО готують приміщення колишнього дитсадка. Про це Суспільному повідомив заступник міського голови Дрогобича Андрій Кович.

Луганчанка Наталія разом з молодшим сином евакуювалась на Захід України на початку повномасштабного вторгнення Росії.

“Ми вже другий раз переміщуємося: у 2014 році ми виїхали з Луганська і 8 років жили у Лисичанську, то ми не зволікали з виїздом. Як тільки з’явились евакуаційні потяги, ми одразу виїхали з сином, бо чоловік і старший син у Збройних силах боронять Україну”, – каже переселенка Наталія Касенка.

Переселенка з Луганщини Наталія. Суспільне Львів

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Дрогобицька громада прийняла понад 20 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

“Дуже красиве місто, гарно приймають, дуже гарне обслуговування, гарно годують, піклуються, безпечне, гарне, Боже місце”, – каже переселенка Яна.

На Львівщині збільшилась кількість переселенців

Переселенка Яна. Суспільне Львів

За словами заступника міського голови Дрогобича Андрія Ковича, влітку переселенців приїжджало менше, а з початку вересня кількість людей із місць, де тривають бойові дії почала зростати.

“Ворог б’є по критичній інфраструктурі, що може позбавити тепла і електрики мешканців Сходу і Півдня України і вони розуміють, що зиму в таких умовах важко перезимувати, тому шукають більш комфортніші умови”, – заступник міського голови Дрогобича Андрій Кович.

На Львівщині збільшилась кількість переселенців

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Дрогобицька громада прийняла понад 20 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Суспільне Львів

Здебільшого люди на Дрогобиччину прибувають з Дніпропетровської області та Херсонщини. Наразі в школах дрогобицької громади проживає приблизно 150 людей. Також переселенці проживають у підготовлених гуртожитках та приватних будинках.

“В Дрогобичі відкрили, напевно, перший будинок для переселенців – це 32 квартири, де отримали житло ті особи, які прибули зі Сходу, це дуже велика для нас радість, але це звичайно житло, яке перероблене з гуртожитку”, – каже директорка соціальної служби Дрогобицької міської ради Оксана Матчишин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз у Дрогобичі готуються приймати наступну хвилю переселенців. Для них почали готувати приміщення колишнього міського садочку.

На Львівщині готують додаткові місця для переселенців: що відомо


Джерело: Суспільне мовлення України