Суспільне мовлення

На дорозі Львів-Радехів-Луцьк відновили реконструкцію моста

На дорозі Львів-Радехів-Луцьк відновили реконструкцію моста через Західний Буг поблизу села Гайок. Про це повідомили на Facebook-сторінці Служби автомобільних доріг у Львівській області 11 квітня.

Частина моста обвалилася 3 травня 2021 року. Новий міст планували відкрити у 2022 році, проте через війну будівництво не завершили.

“Сьогодні ми відновили роботи на об’єкті аби вже цього року рух автомобілів здійснювався новозбудованою спорудою. Наразі проводимо роботи з влаштування сполучення з новим мостом, після чого приступимо до робіт із забезпечення гідроізоляції та водовідведення. В подальшому влаштуємо покриття на проїзній частині мосту та на тротуарах”, — розповів начальник служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олег Береза.

Крім цього, за словами Олега Берези, проєкт передбачає облаштування підходів до переправи з конструктивних шарів асфальтобетонного покриття з попереднім укріпленням основи.

Новозбудований міст відповідатиме європейським нормам та стандартам. Довжина його сягатиме 141,5 м та ширина проїзної частини – 9,5 м.

Також проведуть всі необхідні заходи для підвищення безпеки дорожнього руху. Роботи виконує ТзОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • Ввечері, 3 травня, на Львівщині обвалився міст через річку Західний Буг. Це частина догори Львів – Луцьк. Внаслідок обвалу мосту ніхто не травмувався.
  • 7 травня Служба автомобільних доріг затвердила схеми об’їзду моста на дорозі “Львів-Луцьк”.
  • Головною причиною обвалу мосту називали те, що попри заборону, ним їздили вантажні автомобілі. Міст перебував у аварійному стані і його планували ремонтувати.
  • В середині серпня на дорозі Львів-Луцьк поблизу села Гайок збудувати тимчасовий міст. По ньому могли їздити легкові авто, автобуси та невеликі вантажівки.


Джерело: Суспільне мовлення України