Львівський портал

На Донеччині побільшало окупантів, які не виконують наказів, – Рух опору

Через значні втрати у Донецькій області серед російських окупантів все більше поширюються песимістичні настрої, частина рашистів відмовляється виконувати накази. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Протягом березня у рядах окупантів суттєво знизилися показники наступальних спроможностей, причиною цьому великі втрати серед особового складу та техніки. Особливо критична ситуація у ворога, за даними партизанів, – у Бахмутському районі поблизу Часового Яру.

«Такі дії призводять до зниження морально-психологічного стану, в результаті чого виникають прояви непокори молодшої ланки до своїх командирів тактичного рівня», – йдеться у повідомленні.

Окрім численних втрат противника на цьому напрямку фронту, Рух опору виділяє ряд інших чинників, які негативно впливають на окупаційні війська. Зокрема, серед яких є:

  • низька підготовка окупаційних військ до наступу;
  • низький рівень укомплектованості навченим особовим складом та новими зразками озброєння;
  • відсутність відпусток;
  • відсутність ротацій;
  • байдуже ставлення командирів до свого особового складу;
  • активне та ефективне застосування Силами оборони України дронів-камікадзе та іншого західного озброєння.

Нагадаємо, за даними ГУР, у формуваннях південного військового округу Збройних Сил РФ росте кількість дезертирів. Тут зі служби втекли загалом більше 18 тисяч військових.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-29 13:09:01