Суспільне мовлення

На День Незалежності на Львівщині попрощаються із п’ятьма захисниками України

Сьогодні, 24 серпня, у Львові та в області попрощаються із п’ятьма оборонцями України: Анатолієм Марком, Іллею Пелихом, Ігорем Гордоном, Юрієм Батуриною та Романом Шавлюком. Захисники загинули в бою з військами РФ.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Анатолій Марко народився у Львові. Чоловік здобув професію “слюсар-інструментальник” у колишньому Середньому професійно-технічному училищі №25 у Львові. Після завершення навчання проходив військову службу. У мирний час працював на заводі “Електрон” у Львові.

Анатолій був одним із засновників Всеукраїнської громадської організації “Українська Народна Самооборона”. Львів’янин брав активну участь у подіях під час Помаранчевої революції та Революції Гідності, де був поранений. Захисник виконував бойові завдання у зоні АТО у складі розвідувального батальйону УНСО.

Із початком повномасштабного вторгнення Анатолій Марко боровся із російськими військами на східному напрямку у лавах 80 окремої десантно-штурмової бригади. Попри отримане поранення, повернувся на фронт. Чоловік загинув 13 серпня у віці 53 років. У нього залишилися брат та двоє дітей.

Анатолій Марко. Львівська ОВА

Ілля Пелих уродженець міста Ходорів Львівської області. Чоловік закінчив Українську академію друкарства. Після завершення навчання проходив службу у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади. Протягом 10 років пропрацював інженером виробництва. Ілля захоплювався лижним спортом, гірським туризмом та подорожами.

Коли почалася повномасштабна війна, увійшов до 14 бригади оперативного призначення імені Івана Богуна Нацгвардії України. Виконував бойові завдання на південному напрямку. Захисник загинув 18 серпня. Йому було 40 років. В Іллі Пелиха залишилися мама, дружина, сестра, двоюрідний брат та племінниця.

Ілля Пелих

Ілля Пелих. Львівська ОВА

Ігор Гордон родом зі Львова. Чоловік навчався за спеціальністю “монтаж, обслуговування устаткування і систем газопостачання” у Техніко-економічному фаховому коледжі Львівської політехніки. Працював автомеханіком на станції технічного обслуговування та захоплювався походами в гори.

Із початком повномасштабного вторгнення Ігор Гордон став на захист України. Виконував бойові завдання у складі 14 бригади оперативного призначення імені Івана Богуна Нацгвардії України. Під час служби здобув звання “молодший сержант”. Чоловік загинув 18 серпня у віці 25 років. У нього залишилися батьки, брат та наречена.

Ігор Гордон

Ігор Гордон. Львівська ОВА

Чин похорону трьох військових розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі в Львові. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Юрій Батурина — уродженець села Накваша. Після одруження чоловік переїхав з родиною у село Лугове Золочівського району. Був стрільцем-снайпером. Загинув 21 серпня 2023 року поблизу села Іванівське Бахмутського району Донецької області. Йому було 27 років. У воїна залишилися дружина, син та донька.

О 12:00 кортеж з тілом захисника виїде з Бродів до батьківського дому в село Накваша. Опісля траурна процесія вирушить до села Лугове.

Юрій Батурина

Юрій Батурина. Львівська ОВА

Роман Шавлюк — житель села Тудорковичі. У перші дні повномасштабної війни чоловік повернувся з-за кордону додому і став добровольцем. Військовий був командиром першого відділення першого взводу оперативного призначення військової частини 3028 Нацгвардії України. Молодший сержант загинув 19 серпня 2023 року в результаті мінометного обстрілу на Запорізькому напрямку. Йому було 26 років. У захисника залишилася мама, сестра, брат та кохана.

Похорон військового відбудеться об 11:00 у рідному селі воїна. Мешканців просять зустріти траурний кортеж з квітами, лампадками та прапорами.

Роман Шавлюк

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Роман Шавлюк. Львівська ОВА


Джерело: Суспільне мовлення України