Суспільне мовлення

На честь загиблих прикордонників: на Львівщині військові та футболісти взяли участь у турнірі

У Винниках, що на Львівщині, сьогодні, 1 жовтня, на стадіоні ім. Маркевича відбувся футбольний турнір. Участь взяли 9 команд, у складі яких були військовослужбовці та професійні футболісти. На заході збирали гроші, щоб придбати дрони .

За словами організаторів, так хотіли вшанувати воїнів-прикодонників.

Футбольний турнір розпочався спільним виконанням гімну та хвилиною мовчання.

“Мета турніру — допомога нашим прикордонникам, збір на дрони-камікадзе. Але спортивний інтерес є в кожної команди”, — говорить футболіст Артем Федецький.

Початок футбольного турніру. Фото: Суспільне Львів

У першому матчі турніру зустрілись команди “Чоп” та “К9”. Вони — військовослужбовці кінологічного центру прикордонної служби. Серед них — Олександр Пальченко, чоловік з 2019 року служив на Сході України, захищав Лисичанськ та Краматорськ.

“Я з дитинства граю, це — хобі. Футбол і тільки футбол, найкращий спорт, розвиває всі м’язи. Ти тримаєш себе в тонусі, але треба більше займатися, бо служба не завжди дає це зробити. Стараюсь, у вільний час тут займаюсь”, — говорить Олександр Пальченко.

У перервах між турнірами прикордонники разом і собаками кінологічного центру показували майстерклас.

На Львівщині відбувся футбольний турнір на честь загиблих прикордонників

Інструктор кінологічного центру Денис Сіренко разом зі своїм собакою Фішером. Фото: Суспільне Львів

Інструктор кінологічного центру Денис Сіренко розповідає, що його Фішер працює як мінно-пошукова собака.

“Це сильні собаки, які гарно працюють. Цей собака працює в пошуку вибухових речовин, але він прекрасно вміє затримувати злочинця. Він дуже класний друг, це мій власний собака, який служить разом зі мною”, — каже Денис Сіренко.

Також відвідувачі мали можливість оглянути виставку зброї та навчальних дронів. Також провели аукціон, щоб зібрати донати. Один із лотів — підписані рукавички Андрія П’ятова.

На честь загиблих прикордонників: на Львівщині військові та футболісти взяли участь у турнірі

Благодійний аукціон на турнірі. Фото: Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Організували захід благодійний фонд та прикордонники Західного регіонального управління. За словами заступника начальника штабу Ігоря Матвійчука, так хочуть допомогти захисникам, які воюють та вшанувати полеглих.


Джерело: Суспільне мовлення України