Суспільне мовлення

Мультипредметний тест 2023: що потрібно знати львівським абітурієнтам

На Львівщині триває реєстрація на національний мультипредметний тест. Вона стартувала 3 квітня і триватиме до 3 травня. Про це повідомив директор обласного департаменту освіти і науки Олег Паска.

Цього року про помилки при реєстрації повідомляють впродовж 7 днів. Тобто учасники, які зареєструвались в перший день, вже отримали повідомлення, якщо потрібно щось виправити або додати.

“Ми не називали адрес, ми не називали час проведення, так буде і цього року, з огляду на безпеку учасників тестування. Окрім цього ми обирали саме ці заклади, де є хороший інтернет-трафік, де є добрі фахівці, які можуть забезпечити належний супровід, технічний супровід тестування. Тому цього року з технічними проблемами, з технічним забезпеченням таких великих проблем не буде”, — говорить директор обласного департаменту освіти і науки Олег Паска.

За словами заступника керівника Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Андрія Миляника, реєстрація відбувається онлайн через особистий кабінет.

“Не треба поштою надсилати документи, не треба нікуди їхати. Друга суттєва відмінність від минулого року це те, що внаслідок того, що державна підсумкова атестація відмінена, це є абсолютно добровільна реєстрація учасників, які планують вступати до закладів вищої освіти”, — каже заступник керівника Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Андрій Миляник.

Також цього року мультипредметний тест складається з двох обов’язкових предметів — українська мова і математика, і предмети за вибором.

Читайте також

На Львівщині майже 17 000 вступників зареєструвалися на національний мультипредметний тест

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині понад 80 учнів склали мультипредметний тест на 600 балів


Джерело: Суспільне мовлення України