Суспільне мовлення

Можливі перебої в роботі системи оповіщення: як дізнатись про повітряну тривогу на Львівщині

На Львівщині в разі тривалої відсутності електроенергії можливі перебої в роботі системи оповіщення. Тому мешканці можуть не почути сигнал про початок та кінець повітряної тривоги. Про те, як в такому випадку дізнатись важливу інформацію, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Через системні атаки на енергооб’єкти України у Львівській області можливі перебої в роботі системи оповіщення. Насамперед це пов’язано з тим, що електромеханічні сирени старого зразка потребують напруги 380В. Таким чином, за відсутності живлення вони не працюють.

“Щоб вирішити цю проблему, обладнання системи оповіщення забезпечуємо живленням від генераторів, додаткових акумуляторів. Також залучаємо мобільні системи оповіщення, які встановлюємо на автомобілях. Але, щоб повністю покрити потребу області, потрібен час. Важливо також розуміти, що за допомогою альтернативних джерел живлення електросирени зможуть працювати протягом 24 годин”, — каже Максим Козицький.

Якщо живлення не буде довше, окрім сирен на вулиці, про повітряну тривогу чи її відбій повідомлятимуть “UA: Українське радіо. Львів”, радіо “Львівська хвиля”, та “Радіо Перше”. Тому мешканцям рекомендують придбати радіоприймач ФМ-діапазону з комплектом додаткового живлення. Також про початок та кінець повітряної тривоги можна буде дізнатись на Telegram-каналі Оповіщення ЦЗ, а також на офіційних сторінках начальника Львівської ОВА Максима Козицького.

Читайте також

На Львівщині запровадили графік відключень електроенергії: що відомо

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як у Львові аптеки та поліклініки зберігають ліки без електроенергії


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин