Україна і світ

Можливе отруєння волонтерів водою біля Охматдиту: поліція проводить перевірку

Поліція Києва перевіряє інформацію про можливе отруєння води, яку принесли в Охматдит.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління Національної поліції у місті Київ.

Можливе отруєння волонтерів

8 липня волонтерка Катерина Терехова розповіла, що до Охматдиту невідомі принесли пляшки з водою, через яку ті, хто контактував з рідиною, отримали хімічне отруєння.

Зараз дивляться

Жінка розповіла, що ввечері, коли волонтери вже збиралися додому, то залишили поліціянтам пляшки із водою.

– Сьогодні дуже багато людей із Києва привезли дуже багато води в Охматдит… Підійшли поліціянти. Ми сказали, що лишаємо їм воду, і продовжили збиратися. Вже за хвилину поліціянти покликали нас і сказали: А що це у вас за вода? Ви зараз можете бачити моє обличчя. Воно червоне. У нас усіх хімічне отруєння, – розповіла Катерина.

За її словами, пляшки із водою були у відкритому доступі, тож хто завгодно міг скористатися цією водою. Після контакту з водою усім постраждалим надали необхідну медичну допомогу.

За словами волонтерки, пляшки з водою нічим не відрізнялась від інших пляшок того ж виробника – лише на етикетці у першому випадку було зображення хвилі синього кольору, а на інших пляшках – блакитного.

Катерина Терехова також розповіла, що один поліціянт умився цією водою, а інший пив. І саме другому поліціянту медики швидкої надавали допомогу.

Поліція перевіряє інформацію

У поліції Києва заявили, що під час моніторингу соціальних мереж виявили відео волонтерки і тепер займаються перевіркою даного факту.

– Водночас інформуємо, що до медичних працівників звернень від громадян та поліцейських щодо можливого отруєння водою не надходило, – зауважили в поліції Києва.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 12:15:08