Україна і світ

Похорон Фаріон, трагедія через обрив канатної дороги у Києві, атака дронів на Туапсе: новини 22 липня

Фото: Факти ICTV

У Львові сотні людей прийшли на похорон Ірини Фаріон, яка померла внаслідок замаху ввечері 19 липня.

У Києві знайшли тіло людини, яка впала у річку Дніпро через обрив канатної траси вдень 21 липня.

Затримано диверсанта, який за завданням російської розвідки готував серію підпалів на стратегічних об’єктах залізниці у Києві.

Зараз дивляться

В Європейському Союзі продовжили економічні санкції проти РФ ще на шість місяців у зв’язку з агресивною війною проти України.

Що відбулося в Україні та світі за добу 22 липня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Похорон Ірини Фаріон

У Львові 22 липня відбувся похорон Ірини Фаріон – колишньої народної депутатки та мовознавиці, яка померла у реанімації після замаху ввечері 19 липня. Тоді в її голову вистрілив невідомий чоловік.

У центрі Львова зібралися сотні людей, щоб попрощатися з Іриною Фаріон.

Похорон розпочався зі служби у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла УГКЦ, а потім натовп супроводжував труну до Личаківського кладовища. Ірину Фаріон поховали неподалік від могили Володимира Івасюка.

Обрив канатної траси в Києві

У Києві знайшли тіло 20-річного хлопця, який впав у річку Дніпро через обрив канатної траси вдень 21 липня. У той день тривали пошуки сім годин до настання сутінків.

Проте тіло загиблого хлопця знайшли вранці наступного дня, коли було відновлено пошукові дії. Його знайшли на глибині 9 м за 30 м від берега.

У день трагедії 20-річний хлопець разом зі старшим братом спускався канатною дорогою. Брат дістався до іншого берега ріки, а молодший впав у воду після обриву канатної траси.

Фото: Поліція Києва

Затримання агента РФ, який планував диверсії

У Києві затримали російського диверсанта, який за завданням російської розвідки готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці.

За даними Служби безпеки України, основними цілями диверсанта РФ були релейні шафи вздовж магістральних залізничних ліній у Києві.

У СБУ зазначили, що завербований чоловік до цього шукав швидкого заробітку в Telegram-каналах, тому натрапив на російську розвідку.

Фото: СБУ

Економічні санкції ЄС проти Росії

Рада Європейського Союзу продовжила економічні санкції проти Росії ще на шість місяців, тобто до 31 січня 2025 року.

За інформацією Єврокомісії, санкції проти РФ через повномасштабне вторгнення в Україну включають обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт і предмети розкоші.

Згідно з даними Єврокомісії, санкції включають заборону на транспортування морем сирої нафти та деяких нафтопродуктів з Росії до ЄС, а також відключення від SWIFT кількох російських банків.


Реструктуризація боргу для уникнення дефолту

Україна домовилася із Комітетом власників єврооблігацій України про реструктуризацію зовнішнього боргу, що допоможе уникнути дефолту.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що це важливий етап, який надасть можливість Україні зекономити $11,4 млрд на обслуговуванні зовнішнього бору протягом наступних трьох років, а також $22,75 млрд – до 2033 року.

За його словами, Україна зможе звільнити ресурси на нагальні потреби – оборону, соціальний захист і відновлення.

Фото: Unsplash

Атака дронів на Туапсе та Морозовськ

У Росії відбулася атака дронів на Бєлгородську, Воронезьку, Смоленську, Ростовську області та Краснодарський край.

У двох останніх регіонах під удар потрапили військовий аеродром у Морозовську та нафтопереробний завод у Туапсе.

Внаслідок атаки дронів Головного управління розвідки Міністерства оборони України на НПЗ у Туапсе 22 липня триває встановлення масштабів ураження об’єктів військово-промислового комплексу РФ.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 19:33:05