Україна і світ

Стефанішина про “мирні пропозиції” Джонсона: Діє в найкращих інтересах України

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина прокоментувала “мирні пропозиції” колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона.

Вона заявила, що Джонсон, обговорюючи війну в Україні з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом, діяв винятково з власної ініціативи.

Про це Стефанішина сказала журналістам у понеділок, 22 липня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз дивляться

Стефанішина про “мирний план” Джонсона

Політикиня вважає, що Джонсон із власної ініціативи хотів пояснити Трампу ситуацію в Україні під час зустрічі. А такий голос є “дуже цінним”.

— Колишній прем’єр Джонсон діє виключно з власної ініціативи, це його власні думки. Ми маємо цінувати його сміливість, тому що він з власної ініціативи провів зустріч із Трампом. Він намагався пояснити ситуацію в Україні. Такий голос дуже цінний, тому що він має авторитет, визнання і комунікацію з колегами з Республіканської партії, – сказала Стефанішина.

На її думку, своїми діями Джонсон намагається створити поле для дискусії.

— Він має право на свою думку. Він діє в найкращих інтересах України і може собі таке дозволити, бо знає позицію нашого президента і позицію українців, – додала Стефанішина.

17 липня колишній Борис Джонсон провів зустріч із експрезидентом США та кандидатом Дональдом Трампом, який отримав номінацію від республіканців як кандидат у президенти на виборах 2024 року.

Під час зустрічі вони обговорювали ситуацію в Україні. Джонсон, зокрема, висловив упевненість, що Трамп може домогтися припинення війни в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 18:36:07