Україна і світ

Баклажанна ікра на зиму: як приготувати в домашніх умовах

Баклажанна ікра на зиму приготовлена в домашніх умовах виходить смачна, запашна та дуже апетитна. Тож радимо відразу готувати багато баночок, бо то того варте.
Отже, простий рецепт баклажанної ікри та усі секрети приготування – читайте в матеріалі.

Баклажанна ікра на зиму: класичний рецепт

Вибирайте стиглі та пружні баклажани. Краще використовувати фіолетові, але можна взяти білі або біло-фіолетові, які мають ніжніший смак. Морква має бути помаранчева та солодка, а перець – м’ясистий. Буде смачно, якщо додати в ікру з баклажанів суху приправу Аджика. Для запропонованої кількості продуктів достатньо буде 1 ч. л.

Інгредієнти на 8 півлітрових банок:

  • баклажани – 2 кг
  • помідори – 1,5 кг
  • цибуля – 1 кг
  • морква – 600 г
  • перець болгарський – 2 шт. чи 300 г
  • часник – 60 г
  • паприка – 1 ч. л.
  • перець чилі – декілька дрібок
  • олія – 250 мл
  • сіль – 1,5 ст. л. чи до смаку
  • цукор – 3 ст. л.
  • оцет 9% – 1-2 ст. л.

Багато господинь стверджує, що баклажанна ікра буде смачніша, якщо продукти дрібно нарізати, а не пропускати через м’ясорубку. Хоча, у кожного свій смак. Вибір за вами.

Зараз дивляться

Ікра з баклажанів на зиму покроково:

  1. Щоб приготувати швидко та просто, відразу підготуємо та, які треба, перемиємо усі продукти. Також знайдемо та промиємо велику каструлю. Варити будемо довгенько, тому каструлю треба взяти таку, у якій продукти не пригорають та готуються рівномірно. Банки та кришки заздалегідь простерилізуємо.
  2. Усі овочі нарізаємо кубиками чи пропускаємо через м’ясорубку. Баклажани можна чистити, а можна залишити й зі шкіркою та обов’язково залити їх злегка підсоленою водою і залишити на 15 хвилин. Це потрібно зробити для того, щоб баклажани не потемніли та з них вийшла уся гіркота. Моркву можна натерти на тертці. Часник пропустити через прес чи натерти на дрібній тертці.
  3. У глибоку сковороду вливаємо олію та розігріваємо її. Викладаємо овочі та смажимо на вище середньому вогні, періодично помішуючи близько 15 хвилин.
  4. Смажені овочі перекладаємо у каструлю і готуємо, після закипання, 35 хвилин. Важливо часто баклажанну ікру помішувати.
  5. За 10 хвилин до закінчення приготування додаємо сіль, цукор та усі спеції.
  6. За 5 хвилин до того, як зняти ікру з плити вливаємо оцет. Спочатку 1 ст. л., перемішуємо та пробуємо на смак. Якщо є потреба, додаємо ще 1 ч. л. чи 1 ст. л.
  7. Потім все як завжди: гарячу овочеву масу викладаємо у стерилізовані банки та закатуємо.

Тепер у вас є смачна баклажанна ікра, яка стане чудовою закускою протягом всієї зими! Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 18:29:04