Суспільне мовлення

Місто готове до опалювального сезону — Львівська міськрада

Львів готовий до початку опалювального сезону на 100% — внутрішньобудинкові системи заповнені водою, а договори на постачання газу підписані. Про це повідомив директор міського департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець.

“У нас проведені всі регламентні роботи на джерелах теплопостачання. Зокрема ми замінили близько 4,5 км теплових мереж, провели ремонт і налаштування всіх необхідних джерел тепла — ІТП, ЦТП, котельні, є угоди на постачання і розподіл газу”, — розповів Олександр Одинець.

За його словами, за умови наявності відповідної температури, комунальники подаватимуть тепло до будинків.

Буржуйки у львівських будинках. Фото: Львівської міської ради

“Норми і законодавство щодо початку опалювального сезону не змінилися – протягом трьох діб середньодобова температура має бути нижче 8 градусів. Такої температури не передбачають до середини жовтня, тому поки опалювальний сезон розпочинати не будемо. Якщо потреба опалення буде у закладів гуманітарного блоку – освіта, медицина, ми готові подавати їм тепло відповідно до листів-звернень”, — додає Олександр Одинець.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Окрім цього, у будинках встановлюють металеві печі та заготовляють дрова. На завершенні процедура закупівлі дров для резерву міста. Придбали і зроблено власними силами близько 700 металевих печей, які будуть використані за необхідності.

Львів готується до трьох можливих сценаріїв опалювального сезону


Джерело: Суспільне мовлення України