Суспільне мовлення

“Мистецький батальйон”: у Львові організували благодійний аукціон, аби допомогти ЗСУ

Художники, музиканти, поети та мистецькі інституції Харкова та Львова долучились до благодійної події “Мистецький батальйон”. В межах проєкту відбувся аукціон, читання віршів та виступ гуртів “Жадан і Собаки” та “Брати Гадюкіни”. Митці збирають гроші на евакуаційні санітарні машини для ЗСУ.

Загалом взяти участь у аукціоні зголосилися 30 українських митців, вони віддали для аукціону 34 роботи.

“Насправді ми обирали художників дійсно цікавих, сучасних художників, хтось, на жаль, знаходиться за кордоном, не зміг віддати свої роботи, але переважна більшість з радістю надала свої роботи”, — каже ректор Харківської академії мистецтв Олександр Соболєв.

Митці з Харкова та Львова взяли участь у аукціоні, аби допомогти ЗСУ. Суспільне Львів

35 лот розсекретили наприкінці аукціону. Це подарунок від гурту “Брати Гадюкіни”.

“Я їздив по Київські області у гуманітарних цілях і побачив у селі Дмитрівка спалені російські танки і я вирішив зняти з них ці пластини, це бронепластина з башти танка, і віддати їх на обробку металургам, щоб вони нанесли логотипи гурту “Брати Гадюкіни” та “Гуцул Каліпсо”, з якими ми разом проводили тур”, — розповів менеджер гурту “Брати Гадюкіни” Денис Букін.

Частину грошей спрямують для фонду Сергія Жадана, який купує необхідні речі для українських військових.

“Конкретно збір від сьогоднішньої акції, сьогоднішніх заходів, на придбання мікроавтобусів, в яких ми будемо робити реанімаційні автомобілі. Їх будуть переобладнувати, вдосконалювати і передавати безпосередньо на передову. Сподіваємось, що сьогодні вдасться на два-три автобуси назбирати кошти”, — розповів голова БФ, письменник Сергій Жадан.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Окрім благодійного аукціону в межах проєкту “Мистецький батальйон” також відбулись читання віршів та виступи гуртів.

У Львові 9-річна волонтерка малює листівки, аби допомогти ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України