Україна і світ

Ми посадимо флот на ланцюг: Шольц та Макрон посилять боротьбу з танкерами Росії

Європейська спільнота посилить боротьбу з тіньовим флотом Росії, який, оминаючи санкції, продовжує постачати нафту до третіх країн.

Також буде збільшено методи для припинення кібератак, які здійснює РФ у рамках гібридної війни.

Про це заявив президент Еммануель Макрон на пресконференції після завершення саміту Європейської політичній спільноти, який відбувається у Великій Британії.

Зараз дивляться

Фантомний флот РФ – позиція Макрона

— Я хочу підтримати заклик, який об’єднав близько сорока членів європейської політичної спільноти, посилити наші дії проти так званого фантомного флоту, тобто судів, які дають змогу Росії обходити санкції ЄС, – зазначив французький політик.

Макрон наголосив, що серед тем, які обговорювали учасники саміту, була й підтримка України.

— Ми підтвердили нашу підтримку президенту Зеленському та українському народу, і цілком очевидно, що місце України в європейській родині є цілком виправданим. Наша підтримка буде посилюватись, тому що в Україні на карту поставлено питання Європи та її безпеки, – резюмував він.

Фантомний флот РФ – позиція Шольца

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц також підтримав Макрона у цьому питанні.

Він заявив, що “тіньовий флот” Росії має бути нейтралізований на користь цивілізаційного світу, оскільки так Москва продовжує фінансування війни в Україні.

– Європейський Союз вже відреагував на це санкціями, а зараз ми хочемо об’єднати наші зусилля у глобальну коаліцію, що посадити цей флот на ланцюг, – наголосив політик.


Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-19 00:42:08