Львівський портал

Мешканець Львівщини поборов рак і 13 років повноцінно живе без шлунка

Житель Сколівського району успішно поборов рак шлунка IV стадії і вже 13 років поспіль живе повноцінним життям, не маючи цього органа. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському онкологічному лікувально-діагностичному центрі.

Вперше у Львівський онкоцентр Володимир потрапив у 2011 році. Тоді йому було 49 років. Чоловіку діагностували рак шлунка.

Після всіх обстежень та лікування пацієнту провели операцію, під час якої виявили метастази на очеревині. Хірурги видалили уражену ділянку і передали її на термінове гістологічне дослідження. Фахівці встановили наявність метастазів та підтвердили lV стадію раку.

Як кажуть лікарі, тоді метастазів на комп’ютерній томографії не виявили, бо вони були дуже маленькими і «ховались» на очеревині. Тож утворення не помітили під час операції, хвороба і далі прогресувала б.

«Ми завжди оглядаємо всю очеревинну порожнину, щоб прийняти остаточне рішення про об’єм операції. Оскільки під час огляду ми виявили метастази, що було підтверджено гістологічно, нам довелось окрім видалення шлунка, забрати метастатично уражену ділянку очеревини. Крім цього ми провели пацієнту HIPEC, тобто у черевну порожнину ввели спеціальний нагрітий до +43ºС розчин протипухлинного препарату, який вбиває залишкові ракові клітини», – розповів завідувач відділення абдомінальної хірургії Львівського онкоцентру Мирон Огорчак.

Далі пан Володимир пройшов ще хіміотерапію і таким чином отримав повний об’єм комбінованого лікування. І тепер уже 13 років поспіль він живе повноцінним життям, незважаючи на те, що не має шлунка. Втім увесь цей час він проходить контрольні обстеження.

Нагадаємо, у Львівському онкоцентрі також врятували чоловіка із раком шлунка IV стадії. А 80-річна пенсіонерка успішно поборола три види раку за десять років, а зараз лікує уже четвертий.

Крім того, завдяки експериментальному лікуванню у Львівському онкоцентрі одужала жінка, яка мала рак IV стадії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-14 17:03:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин