Суспільне мовлення

“Меланхолійний вальс”: у театрі імені Марії Заньковецької покажуть прем’єру

У львівському театрі імені Марії Заньковецької прем’єра — вистава “Меланхолійний вальс” за твором Ольги Кобилянської. Цією виставою актори театру завершують 2022 рік на камерній сцені.

Режисер вистави — Ігор Білиць з Києва. Чоловік працює у львівському театрі з 2021 року. За його словами, у центрі вистави — образ сильної жінки.

“Я взяв тему історії про жінок, бо тут у Львові я дуже багато зустрічався, особливо перші місяці, з жінками чоловіки, яких на фронті, і які залишилися в окупованих або неокупованих містах. Тому вирішив, що в такі часи їм теж треба приділяти увагу. Говорити про жінку, її силу, її самостійність. Тому мій вибір впав на твір Кобилянської “Меланхолійний вальс”, — каже режисер Національного театру імені Марії Заньковецької Ігор Білиць.

Режисер Національного театру імені Марії Заньковецької Ігор Білиць. Суспільне Львів

У виставі “Меланхолійний вальс” троє жінок шукають своє щастя, яке за тогочасними уявленнями, не відповідало ролі жінки у суспільстві.

“Вистава актуальна оскільки тут йдеться про жінку, про роль жінки в суспільстві, жінки як особистості: не дружини, не матері, як представляли колись жінок, просто жінки як особистості, яка має якісь амбіції, плани на життя”, — каже акторка Національного театру імені Марії Заньковецької Ірина Романчук.

"Меланхолійний вальс": у театрі імені Марії Заньковецької покажуть прем'єру

Суспільне Львів

Аби краще показати переживання і емоції героїнь вистави, режисер доповнив виставу відео.

“Це один із засобів комунікації з глядачем. І для мене театр на такому загальному завжди плані, а за допомогою камери та відео ми можемо зануритися і побачити ті переживання, які ми зазвичай не помічаємо”, — каже режисер Національного театру імені Марії Заньковецької Ігор Білиць.

Прем’єра вистави “Меланхолійний вальс” відбудеться 23 грудня на камерній сцені театрі імені Марії Заньковецької.

Читайте також

П’ять закладів культури у Львові отримали генератори від благодійників

У Львівській філармонії зіграють мелодії з “Гаррі Поттера” та “Зоряних війн”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Концерти у темряві та збори для військових: як працюють львівські заклади культури під час воєнного стану


Джерело: Суспільне мовлення України