Суспільне мовлення

Маріуполець Максим Лютов відновив власну справу у Львові. Історія чоловіка

Максим Лютов з Маріуполя зі сім’єю переїхав до Львова. Чоловік більше 15 років займається виготовленням ключів і у Львові вирішив продовжувати займатись улюбленою справою.

Максим розповів Суспільному про переїзд на Львівщину та власну справу.

“З першого березня нічого не працювало, не було ні їжі, ні води. Ми ходили набирати воду з криниці. Нічого не було. Моя дружина там тиждень не мила голову, але я їй зробив на 8 березня, рік тому, подарунок. Знаєте який? Я їй нагрів на багатті води, щоб вона помила голову”, — розповідає Максим Лютов.

Маріуполь. Фото: Максим Лютов

Максим Лютов розповідає, що 14 березня 2022 він з дружиною та сином вирішили виїхати з міста, на автівці вони проїхали 25 російських блокпостів.

“Коли виїжджали, там перевіряли телефони, взяли мій телефон, а він розряджений. У нас три тижні немає світла, щоб зарядити телефон, потрібно три літри бензину дати. Ми коли їхали до Запоріжжя, я знав, що в мене вистачить рівно до Запоріжжя і ми приїжджаємо в Запоріжжя, заїжджаємо там в “Метро” (всі збори на “Метро” були на Запоріжжі) і в мене глохне, в мене закінчується бензин”, — каже Максим Лютов.

Маріуполець Максим Лютов відновив власну справу у Львові. Історія чоловіка

Фото: Максим Лютов

Потім родина оселилась у Львові. Тут чоловік вирішив продовжити займатись своєю справою. У Маріуполі Максим мав свою майстерню з виготовлення ключів, її розікрали. Та частину обладнання він встиг продати. У Львові за ці гроші купив інше.

“Приносять ключ, це лазерний ключ і ми підбираємо таку саму заготовку. Ми вставляємо заготовку без отворів. І ключ — готовий”, — каже Максим Лютов.

Маріуполець Максим Лютов відновив власну справу у Львові. Історія чоловіка

Фото: Суспільне Львів

Максим розповідає, що у Львові сім’я облаштувалась, але сумують за морським повітрям.

“Мій син, коли приїхав сюди сказав: “Мені дуже подобається розмовляти українською мовою, я хочу навчитися і, коли ми повернемось в Маріуполь, ми будемо розмовляти українською мовою”, — розповідає Максим Лютов.

Читайте також

“Старобільськ — це Україна”: розповідь керівниці ВЦА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Два тижні в окупації. Історія переселенця, який очолив комунальне підприємство на Львівщині


Джерело: Суспільне мовлення України