Суспільне мовлення

Львівського педофіла Романа Московченка відправили на лікування у психлікарню

Організатора християнських таборів, релігійного наставника організації “Діти Христа” Романа Московченка визнали винним у майже 150 епізодах зґвалтування та домагання до дітей. 49-річного чоловіка відправили на лікування у психлікарню. Таке рішення ухвалив Галицький районний суд Львова. Цю інформацію Суспільному підтвердила прессекретарка суду Юлія Румянцева.

Суд виніс ухвалу 2 листопада.Чоловіка визнали винним у 147 епізодах зґвалтувань та розбещень неповнолітніх. Роману Московченку призначили примусове лікування у психлікарні з посиленим наглядом.

“Винесено ухвалу про застосування заходів медичного характеру відносно Романа Московченка. Ухвала терміном поки він не вилікується. Якщо він вилікується, медичний заклад дає висновок, що він вже здоровий, тоді буде знову розглядатися справа в суді. Якщо ні — буде довічно”, — каже Юлія Румянцева.

Як повідомляє ГО “Жіночі перспективи, посилаючись на адвоката потерпілих Олега Іванова, Московченко брав участь у засіданнях суду в режимі відеооконференції з психлікарні.

“З Московченком був поряд лікар. Його стан був такий, що він був нездатний нічого розуміти і відповідати. На екрані він був, але не реагував і на питання не відповідав. Він визнаний неосудним, тому йому призначили законного представника – його матір. Вона завжди була у залі судового засідання”, – каже Олег Іванов.

Про злочини християнського наставника стало відомо у 2019 році. Тоді до ГО “Жіночі перспективи за психологічною допомогою звернулась 22-річна жінка. Вона розповіла, що більше 10 років була жертвою сексуального насильства від Московченка. Невдовзі дівчина звернулась у поліцію.

У травні 2020 року під час обшуку в помешканні підозрюваного правоохоронці знайшли комп’ютери, ноутбуки, жорсткі диски, флешки з відео та фотографіями дітей, а також щоденники, де чоловік описував сексуальні стосунки з дітьми. Ці записи охоплювали період з 2005 до початку 2020 року.

У червні 2021 року експертиза встановила, що чоловік недієздатний. А вже в серпні того ж року суд змінив порядок розгляду кримінального провадження з розгляду обвинувального акту на клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру.

Читайте також

У Львові судитимуть підозрюваного у зґвалтуванні 11 неповнолітніх дівчат

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові суд втретє переніс слухання справи про зґвалтування 11 неповнолітніх дівчат


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин