Суспільне мовлення

Львівські хірурги прооперували немовля з Івано-Франківська з незрощенням губи

Хірурги львівського “Охматдиту” прооперували 5-місячного хлопчика, який народився із незрощенням губи, піднебіння та альвеолярного відростка.

Історію лікування пацієнта розповіли на Facebook-сторінці медзакладу.

Сім’я приїхала на лікування із Івано-Франківська. Богдан — із двійні. Діти народилися на 39 тижні вагітності мами. Однак, Богдан із вагою 1,8 кг (фактично недоношений), а Назар 3 кг.

“У хлопчика діагностували дуже широку розщілину губи, твердого і м’якого піднебіння та альвеолярного відростка. Відтак, зразу виникли проблеми із харчуванням. Про цю ваду батькам сказали ще під час ультразвукової діагностики вагітності”, — розповіли у медичному закладі.

Богдан та Назар. Фото: Львівська обласна дитяча лікарня “Охматдит”

Завдяки правильно підібраним соскам — хлопчик вагу набирав. Коли батьки звернулися до “Охматдиту”, хірурги порадили робити хлопчику тейпування, тобто накладання спеціальних тейпів, аби м’язами стягувати і звужувати щілину.

“Це дає колосальний ефект. Мама Богдана настільки була вражена результатом. Вони тейпували 2 місяці. Відтак, це створило сприятливі умови для оперативного втручання”, — розповіла щелепно-лицева хірургиня “Охматдиту” Христина Погранична.

У 5 місяців хлопчика прооперували. Втручання минуло успішно. За пів року лікарі будуть вирішувати, коли буде наступна операція.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“У пологовому зразу сказали, що можна зробити операцію. У своєму місті вирішили не робити втручання, бо я більше чула за “Охматдит” та Центр лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння. Тут до нас дуже добре ставились. У мене було багато питань і мені на усі давали відповіді. Постійно дивилися за нашими дітками”, — розповіла мама хлопчика Наталія.


Джерело: Суспільне мовлення України