Суспільне мовлення

Львівські волонтери оголосили збір для порятунку тварин на Херсонщині

Працівники львівської Домівки врятованих тварин оголосили збір для порятунку тварин, що постраждали через зруйновану росіянами Каховську ГЕС на Херсонщині. Команда планує поїздку у Херсонську область. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

“Ми прийняли рішення про виїзд нашої команди до Херсона. Зараз як ніколи тварини там потребують нашої допомоги, зараз у наших руках життя тварин”, — повідомляють на сторінці Домівки врятованих тварин.

За словами керівника Домівки Ореста Залипського, команда з шести людей планує завтра вранці, 7 червня, вирушити до Херсона. Волонтери оголосили збір.

“Найперше потрібно на дорогу — паливо, також закупимо ліки, які потрібно взяти з собою. Якщо будуть тварини, яким необхідна термінова допомога, щоб ми могли її надати. Знаємо від місцевих волонтерів, що там люди залишають катастрофічно багато тварин. Це зрозуміло, адже вони намагаються врятуватись самі. Ми допомагатимемо усім, кому зможемо: і домашнім, і свійським тваринам”, — повідомив керівник Домівки врятованих тварин Орест Залипський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

З його слів, наразі волонтерам невідомі масштаби і вони не знають скільки тварин доведеться евакуювати. Підтримати ініціативу можна за реквізитами, вказаними у соціальних мережах.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС росіянами

  • Російська армія підірвала Каховську гідроелектростанцію в Херсонській області.
  • Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає, повідомила енергетична компанія “Укргідроенерго”.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що загалом підтоплення загрожує до 80 населеним пунктам регіону.
  • Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що у критичній зоні затоплення на правобережжі Херсонщини перебувають близько 16 тисяч людей. Евакуація мешканців небезпечних районів розпочалась.
  • Підрив окупантами греблі Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької атомної електростанції. Вода з водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Поки що ситуація лишається контрольованою. Про це повідомляє ДП НАЕК “Енергоатом України”.
  • Міжнародне агентство з ядерної енергії відстежує ситуацію довкола підриву греблі Каховської ГЕС. За наявними даними, безпосередня небезпека для Запорізької АЕС наразі відсутня.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин