Суспільне мовлення

Львівські рятувальники гасили пожежу на складах за допомогою робота

У Львові рятувальники 12 годин гасили пожежу в складських приміщеннях, куди влучили безпілотники. До ліквідації займання залучали пожежного робота з Рівненського підрозділу ДСНС.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

У складських приміщеннях вогонь розкинувся на понад 9 тисяч квадратних метрів. Для гасіння пожежі використовували робота, яким можна керувати дистанційно.

“До гасіння пожежі рятувальники залучали сучасну техніку з Рівненського підрозділу ДСНС — пожежного робота Magirus. Його ви можете побачити на відео. Цей спецпристрій має дистанційне керування та може подавати 2000 літрів води щохвилини на відстань до 65 метрів”, — повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За його словами, застосування робота зменшує ризик для життя та здоров’я рятувальників під час ліквідації масштабних пожеж.

Що відомо про атаку безпілотниками 19 вересня

Вночі 19 вересня під час повітряної тривоги Львівщину атакували дронами-камікадзе типу “шахед”. Є три влучання у промислові склади у Львові.

Внаслідок атаки загинув 32-річний чоловік. Також двоє людей травмовані – це 26-річний чоловік та 68-річний чоловік.

За попередньою інформацією, у напрямку нашої області летіло 18 таких дронів. 15 із них збили Сили ПВК “Захід”. Сім збили безпосередньо у повітряному просторі Львівської області. Максим Козицький додав, що цифри ще можуть трохи змінитися, а інформація уточнюється.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Повітряну тривогу на Львівщині оголосили о 03:39 і тривала вона до 06:00.


Джерело: Суспільне мовлення України