Суспільне мовлення

Львівські прикордонники повернулися з Іспанії після реабілітації

Львівські прикордонники повернулися з реабілітації в Іспанії. Там вони лікувались після бойових поранень. Про це Суспільному розповіли військові.

Роман Воляник — прикордонник зі Львівщини. На початку повномасштабної війни пішов захищати Україну. Невдовзі отримав поранення біля Лиману.

“Чую — іде “прильот”. Я почав падати і мене просто звалило, частково відключився. Ноги і руки є, руками прикрився і побіг до своїх”, — каже військовий Роман Волиняк.

Військовий Роман Волиняк повернувся з реабілітації в Іспанії. Суспільне Львів

Відновлювався військовий в Іспанії. Після реабілітації приїхав до Львова. Його зустріли родичі.

“Дуже раді бачити і знати, що живий приїхав здоровий, підлікувався, ми раді. Неможливо передати радість: побачити його. Чесно, я дуже рада, що він приїхав. Чекали дуже”, — кажуть рідні Романа.

Львівські прикордонники повернулися з Іспанії після реабілітації

Суспільне Львів

Разом з Романом Воляником з лікування повернулось ще четверо прикордонників. Кажуть почувають себе краще.

“Задоволений своїм станом психологічним, моральним. Я повністю відновив своє тіло та готовий далі служити своїй країні”, — каже військовий із позивним “К9”.

Тепер до поїздки в Іспанію готуються наступні військові. Серед них — Сергій. Чоловік отримав кульове поранення у живіт. Частина лікування минула в Україні. А реабілітацію продовжить за кордоном.

“Стан в мене задовільний. Дякую лікарям за те, що вилікували, поставили на ноги. Думав буде гірше, але дякувати Богу”, — каже військовий Сергій.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення на лікування до Іспанії відправили 33 прикордонника. До України повернулись вже 12 військових.

Читайте також

У Львові хірурги запротезували суглоб кисті 45-річному військовому

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Протезування в Україні: як на Львівщині створюють центр “Superhumans”


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин