Суспільне мовлення

Львівські пластуни разом зі спортсменкою Орисею Дем’янюк зібрали гроші на БТР для ТрО

Волонтерський штаб львівського “Пласту” та українська спортсменка Орися Дем’янюк зібрали гроші на БТР під час благодійного забігу. Долучились і військові, для яких шукали техніку. Про це Суспільному розповів керівник волонтерського штабу Володимир Чернюк.

На купівлю бронетранспортеру збирали гроші спершу — під час благодійного забігу на початку грудня 2022 року, пізніше — на різноманітних акціях. Загалом така машина коштувала понад мільйон шістдесят тисяч гривень або ж 125 тисяч злотих. На одній з торгівельних онлайн-платформ у Польщі знайшли оголошення про продаж такої вживаної військової техніки.

“Я почав активно шукати, скинув Орисі посилання, якраз за 125 тисяч злотих на БТР в Польщі. Вона переслала своєму брату, який є бійцем бригади і він їй відписав, що він якраз в той самий день тому самому продавцю і подзвонив. Тобто, ми якби синхронно його знайшли”, — розповідає керівник волонтерського штабу “Пласту” у Львові. Володимир Чернюк.

Фото: Суспільне Львів

Львівська спортсменка, разом із пластунами шукала БТР для військових. У війську зараз її чоловік та брат. Розповідає, змогли купити броньовану машину, бо в Польщі їх продавали приватним особам після демілітаризації.

“Звісно, зброю ми не змогли б завезти, бо треба спеціальний дозвіл. А так — є документ про те, що він демілітаризований. То по-суті, це — транспортний засіб, просто броньований”, — каже спортсменка Орися Дем’янюк.

Волонтерський штаб львівського "Пласту" та спортсменка Орися Дем’янюк зібрали гроші на БТР для ЗСУ

Спортсменка Орися Дем’янюк. Фото: Суспільне Львів

Броньована машина 1969 року виробництва, але справна. Перед тим, як передати БТР військовим, його ще ремонтуватимуть. Зокрема, замінять шини та салон.

“Планується ще доробити тут нормальні лавки, нормально організувати місце. Він якраз зручний для вивезення поранених із поля бою. Тут добре відкриваються задні двері. Зручно виносити і заносити будь-що. Тут все броньоване”, — каже керівник волонтерського штабу “Пласту” у Львові. Володимир Чернюк.

Відремонтований БТР передадуть військовим 103-ї бригади ТрО. Транспорт поїде на Луганщину.

Читайте також

Львівські пластуни зібрали і відправили на схід України понад 150 тонн гумдопомоги

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщину релокували підприємство з виготовлення броньованих автомобілів


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин