Суспільне мовлення

Львівські онкохірурги прооперували 26-річного чоловіка з пухлиною наднирників

У Львові хірурги прооперували чоловіка, у якого діагностували ракову пухлину наднирників. Окрім пухлини, пацієнтові видалили підшлункову залозу та дванадцятипалу кишку, на які поширилось захворювання. Про стан чоловіка після втручання повідомили у Першому ТМО Львова.

26-річний Дмитро приїхав у львівську лікарню з Кропивницького. Чоловік розповів, що веде здоровий спосіб життя та займається спортом. Проте він зауважив, що втратив 10 кг. При цьому права сторона його живота асиметрично збільшилась. Чоловіка скерували на обстеження.

“Лікарі шокували пацієнта діагнозом: феохромоцитома правої надниркової залози – пухлина клітин мозкової речовини наднирників, що призводить до надлишкової секреції гормонів адреналіну та норадреналіну. Це – рідкісне та маловивчене захворювання ендокринної системи, що зустрічається від 2 до 8 разів на мільйон населення”, — йдеться у повідомленні.

При цьому пухлина діаметром 20 см вже поширилась на дванадцятипалу кишку та голівку підшлункової залози. А також охоплювала черевний відділ аорти, нижню порожнисту та праву ниркову вену. На консиліумі лікарі ухвалили рішення про операцію.

“Онкохірурги виконали комбіноване видалення пухлини з видаленням підшлункової залози та дванадцятипалою кишкою, видаленням частини аорти та нижньої порожнистої вени, резекцією та реімплантацією правої ниркової вени. Протезування — відновлення кровотоку аорти та нижньої порожнистої вени — спеціалісти виконали із застосуванням синтетичних судинних протезів”, — повідомляють у лікарні.

Після десятигодинної операції Дмитра перевели до реанімації. Там він пробув добу. І вже за 10 днів – поїхав додому.

Згодом через видалення підшлункової у пацієнта прогнозовано розвинувся діабет ІІІ типу. Та, за словами Дмитра, він почувається добре. Тому чоловік продовжив займатись спортом та навіть здійснив 30-кілометровий піший похід. За результатами останніх контрольних обстежень, зауважень до стану пацієнта у лікарів немає.

Читайте також

У Львові прооперували 5-місячну дитину під час повітряної тривоги

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ракета впала у двір: у Львові у центрі “Незламні” завершили лікування братів із Бахмута


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин