Суспільне мовлення

Львівські нейрохірурги видалили 15-річній дівчині пухлину в спинному мозку

Хірурги Львівської лікарні святого Миколая видалили Розі з Чернівців жирову пухлину в спинному мозку. Через новоутвір у 15-річної дівчини боліла спина, вона мала слабкість у ногах та нетримання сечі. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

Роза з Буковини з дитинства хворіла на хронічний цистит та часто лежала у лікарнях. Два роки тому під час УЗД-дослідження спеціалісти помітили, що в дівчинки виводиться не вся сеча і є залишки. А нещодавно в чернівчанки роздувся і сильно заболів живіт. Як виявилося, причиною цього був переповнений сечовий міхур, у якому було більш ніж літр рідини. Дитину доправили у лікарню в Чернівцях.

Медики діагностували у дівчини вроджену ваду розвитку — спінальну ліпому — доброякісне утворення з клітин жирової тканини. Цей стан трапляється в 1 дитини з 7-8 тисяч новонароджених.

“Роза мала ліпому від народження. Утворення росло разом із нею. Воно розташувалось у попереково-крижовому відділі хребта, приросло до спинного мозку та спричинило його натяг. Через що дитина перестала відчувати, коли хоче в туалет. З’явилось нетримання сечі, сильні болі у спині та слабкість у ногах”, — йдеться у повідомленні.

Дитину доправили у Львівську лікарню святого Миколая. Там Розу терміново прооперували. Під час втручання медики видалили новоутвір.

Операція у Львівській лікарні святого Миколая. Перше ТМО Львова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вже наступного дня після операції дівчина почала відчувати потребу в сечовипусканні. Згодом біль зник, а ноги зміцніли. Зараз Роза, за словами лікарів, почувається добре. Попереду на неї чекають лише щорічні огляди та МРТ.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин