Суспільне мовлення

Львівські медики допомогли трирічній дівчинці подолати нейробластому

Медики Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру допомогли 3-річній мешканці Харківщини Аріні подолати нейробластому. Після контрольного обстеження ознак захворювання не виявили. Про це повідомили на Facebook-сторінці Центру.

У вересні минулого року харківські лікарі поставили Аріні діагноз — нейробластома. Аби подолати онкологічне захворювання дівчинці провели чотири блоки доопераційної хіміотерапії та видалили пухлину. Проте через війну довелось перервати лікування — через обстріли залишатися у харківській лікарні було небезпечно.

Багатодітна родина приїхала до Львова евакуаційним потягом на початку березня. Тут мама Аріни Алла вирішила продовжити лікування доньки.

“Я довірилась лікарям. Була впевнена, що вони зможуть врятувати мою дитину. А вдома, у рідній країні, почуваюсь впевненіше і краще, тому відмовилась від евакуації за кордон”, — каже Алла.

У Львові дівчинці провели увесь курс хіміотерапії.

“Ми зробили контрольні обстеження і не виявили даних за продовження захворювання. Мама висловила побажання і далі спостерігатись у нашому Центрі, тож через місяць Арінка знову приїде до нас на контрольне обстеження”, — каже лікарка-онколог дитячої лікарні Зоряна Кізима.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз, за словами лікарів, Аріна почувається добре: вона активна і допитлива. Після піврічного лікування дівчинка з сім’єю планує повернутися додому — на Харківщину.

На Львівщині виготовили перші бронежилети для евакуації дітей


Джерело: Суспільне мовлення України